Családi ünnepség tavasszal és nyáron – mit vegyünk fel?

07.05.2020

A tavasz és a nyár, azaz az ún. esküvői szezon alkalmával összejöveteleket és családi ünnepségeket szervezünk, gyakran terített asztal mellett.  A melegedő időjárás kiváló alkalmat nyújt a különböző kerti rendezvényekre – évfordulók, születésnapok és sok más megünneplésére. Tanácsot adunk, mit vegyél fel ilyen alkalmakkor, javaslataink között pedig nem csak egyberuhák lesznek. Mindenképp olvasd el az útmutatónkat!

Ünneplő ruhák

Különböző fajta ruhákat, de főként a térdig vagy majdnem térdig érő ruhákat választunk legszívesebben a családi ünnepségekre. Nincs itt kötelező, konkrét szabás – a hölgyek olyasmiket részesítenek előnyben, amiben jól érzik magukat: ceruzaszoknyák, aszimmetrikusak, rövid vagy hosszú ujjúak, csipkések, ujjatlanok, fodrosak, simák vagy mintásak.

Testhez simuló alkalmi vagy ceruza ruhák

A hölgyek főként azért választják szívesen, mert kiválóan karcsúsít, és mindenekelőtt minden alaktípushoz ajánlott. Három, egymástól eltérő stílusú modellt mutatunk be, melyek szerintünk elnyerik majd a tetszéseteket.

A feltűnő sárga szín ideális választás a meleg tavaszi és nyári napokra. Ez a gyönyörűen megvarrt alkalmi ruha rászolgál a figyelmedre a lágy csipkéknek köszönhetően is, mely a nyakkivágást és az ujjakat díszíti. Ideális többek között a lagzikra.

Ez a ruha klasszikus, úgy, ahogy van: egyszerű, elegáns, díszítés nélküli, s mindez ultradivatos fehér színben. Egyetlen díszítőeleme a dekoltázs alatti vékony, fekete öv. Ideális választás számtalan alkalomra.

Ezt a modellt azokra a hölgyekre gondolva választottuk ki, akik odavannak a virágmintákért. A finom gránátkék és piros minták tökéletesen illenek egymáshoz. A ruhához egy vékony öv is tartozik, melyet vagy masniba lehet kötni, vagy lógni lehet hagyni. Gránátkék és bézs lábbelivel néz ki legjobban.

Kiszélesedő vagy trapéz ruhák

E térd felett végződő ruhák előnye, hogy a combok formásabbnak tűnnek bennük. Mi több, az ilyen típusú ruhák szellősek, kényelmesek és fiatalítanak. Különböző anyagú koktélruhákat mutatunk be, lesz közöttük merev, vékony és elegáns, csipkés.

A feltűnő piros szín ideális az esküvőkre, születésnapokra, garden partikra. Ez a modell báját a fantáziadús kivitelezésnek, a ruha alján és az ujjakon látható gyönyörű csipkekötésnek köszönheti. Öv is tartozik hozzá, amely kiegészíti az összhatást és jól kiemeli a derekat.

Szellős, könnyű és lányos – így lehet röviden leírni a fenti modellt. Az öv és a fodrok kiváló díszei a ruhának, alkalmias szabásának köszönhetően ízléses kivágások találhatók rajta és egyedi hatást nyújt. Azt javasoljuk, hogy szandált vegyél fel hozzá, mivel a teli talpú (kivágás nélküli) körömcipő túl „nehéz” lehet ehhez a szetthez.

A csipkés ruhák már régóta a sikk szinonimái. Ezt a modellt nem csak a gyönyörű csipkeminta miatt választottuk, hanem lágy színe és ujjai miatt is, melyek a szív alakú nyakkivágással együtt különleges hatást nyújtanak. Érdemes gyöngyös fülbevalót, valamint magas sarkú, világos szandált választani hozzá.

Szoknya és blúz

Ha kissé más irányt követnél és valami mást vennél fel, amiben szintén elegáns leszel, akkor javasoljuk az időtlen szoknya + blúz párosítást. Bemutatunk térd alá érő szoknyákat, melyekhez elegáns felsőket választottunk. Nézd meg!

A tüllszoknya jelenleg az egyik legtrendibb darab. Mi a midi modellt választottuk, melyet pici pöttyök díszítenek – ideális a családi ünnepségekre. A bézs szoknyához gránátkék, hálós felsőt választottunk, mely jól mutat a szoknya tülljével.

A magasított derekú, térdig érő szoknya számtalan alkalommal jól jöhet. A fentebb bemutatott darabnak három hajtása van, melyek gazdagítják, a fahéjszín pedig 2020 tavaszának egyik slágere. Ehhez kissé csillogó anyagú blúzt választottunk stílusos állógallérral.

A black&white szettek mindig a toppon lesznek. A fodros szoknya a vintage stílusú blúzzal kéretlen eleganciájú, minden életkornak ajánlott. Számtalan családi eseményre megfelel, de akár az irodai dress code-ba is illik.

A bonprix szerkesztősége