15% árengedmény! Csak 2022.06.26-ig. Promóciós kód: 6266

Mi lesz divatos idén ősszel? Nézd meg, mely színek és anyagok lesznek trendik

2020.09.03

Előttünk a szeptember – az átmeneti időszak, amikor búcsúzunk a nyártól és köszöntjük az őszt. Itt az ideje eltenni szekrényünkbe a szandálokat, nyári ruhákat és beszerezni az átmeneti ruhákat, amelyek ideálisak lesznek a hűvösebb estéken és reggeleken. Mielőtt azonban elindulsz bevásárolni, mindenképp tudakozódj, milyen trendek uralkodnak az utcákon az elkövetkezendő hetekben. Nem hiányzik majd sem az extravagancia, sem a klasszikusok és a 90-es évek ihlette elemek. Meríts ihletet!


A kiégetett tégla színe és a klasszikus fekete

Ez a cseppet sem hétköznapi szín a sötét narancssárga és a világos barna határán a közelgő hetek slágere – tökéletesen illik az őszi árnyalatokba és csodásan mutat a különböző meleg árnyalatokkal, pl. a sárga fahéjas változatával, az olívazölddel, világos bézzsel. Jól néz ki a fehérrel is! Divatos lesz még a csokoládébarna is – kifejezetten a bőrön és bőrimitációkon.


A puffos ujjú, vállakat szabadon hagyó, lyukacsos pulóver tökéletes az őszre – csodásan mutat sauté és bőrdzsekivel. Húzz fel hozzá széles szárú nadrágot, engedd ki a hajad és máris igazi hippis kinézetet nyertél. Ne feledkezz meg a nehéz, fűzős, barázdált talpú bokacipőről sem!


Magas derekú nadrág,
mely csodásan kiemeli a derekat és optikailag hosszabbítja a lábakat. A hozzávarrt, megkötős öv jól kiegészíti a szettet. Mindez természetesen az idei ősz legdivatosabb színében. Tökéletes ellentéte lesz a feltűnő nadrágnak a sima, fehér póló vagy testhez tapadó pulóver.


A divattrendek közül a bőr és annak imitációja minden szezonban feltűnik, csak más színben és szabással. Jelen esetben a csokoládébarna szín és a midi hosszúság van a topon. A szoknyát a feltűnő gombok teszik egyedivé, s dobják fel. Mindenképpen válassz hozzá oversize garbót!


Az, hogy divatosak lesznek a fekete ruhák, talán senkit sem lep meg, mert a fekete a klasszikus, kortalan színek közé tartozik. Ebben a szezonban azonban érdemes a fekete elegáns kiadását keresni, legyen szó akár kabátról, blézerről vagy koktélruhától. Vegyél fel hozzá recés talpú, masszív lábbelit és máris átlépted a stílusok határvonalát.


A 7/8 hosszúságú kabátra bizonyára többen emlékeztek a 90-es évek elejéről. Akkor széles szárú csizmákkal vettük fel, nyakunkba pedig színes sálat kötöttünk. Ha van kedved visszatérni a gyökerekhez, akkor hordhatod pont ugyanúgy, mint egykoron. Ha viszont a kortárs divattal tartasz, akkor fehér tornacipőt húzz hozzá.


Ezt a cipzáros szövetruhát számtalan módon lehet hordani. Mi azt ajánljuk, hogy hosszú blézert (a ruhával egy hossza legyen), vékony, fekete harisnyát és fekete balerinacipőt vegyél fel hozzá. Így elegáns black total look készül, mely számtalan rendezvényen jól mutat. Ha azonban ezt az összeállítást túl sötétnek tartod, akkor válassz hozzá blézert a narancssárga világos árnyalatában, ez feltűnő és nőies.


A csipkés állógallér kiemeli az eleganciáját – kifinomultságot, lágyságot és egy kis komolyságot kölcsönöz neki. Ha tehát egy fontos őszi ünnepélyre keresel valamit, akkor ez a ruha pont jól jöhet. Mindenképp fekete magassarkút vegyél fel hozzá, hiszen az ilyen választékos szettekben nincs helye az extravaganciának – egyszerűnek, elegánsnak és klasszikusnak kell lennie.


Továbbra is divatosak maradnak a világos színárnyalatok, hiszen a sötét, intenzív színeket valamivel fel kell deríteni.


A laza, nagy gombos pólóing azoknak lesz tökéletes, akik szeretik a laza ruhákat és az eleganciát ötvözni. Ezt a stílusos felsőt meg lehet kötni, betűrni a nadrágba vagy csak lógni hagyni. Hozzá bármilyen nadrág vagy casual szoknya felvehető, de arra azért ügyelj, hogy a lábbeli legyen sportos vagy semi-casual stílusú.


Garbó nyakú egyberuha? Tökéletes a kora őszre! A kivágás finoman felfedi a térdet, a laza szabás pedig maximális kényelmet garantál. Felvehetsz hozzá bokacipőt vagy kényelmes tornacipőt, hűvösebb napokon pedig fekete bőrdzsekit húzz felülre.


A kordbársony visszatér!

Emlékeztek még a 90-es évek utcai és iskolai szettjeire? Széles szárú nadrágok, vastag talpú tornacipők és hatalmasnak látszó pólók – s mindez főleg farmerből, pamutból és kordbársonyból. Az említettek közül hosszú évekkel később különösen ez az utóbbi vonta magára a tervezők és a trendszetterek figyelmét, ami megfigyelhető a legújabb kollekciókon is.


A világos kordbársonyból készült kétsoros felöltő tökéletes a semi-casual outfitekhez. Hordhatod modern szettekben is, meg olyanokban is, amelyek a régebbi idők divatjaira hajaznak – tied a választás. Mi azt ajánljuk, hogy világos, koptatott farmert, fehér tornacipőt és egy egyszerű pólót vegyél fel hozzá.


Tréningnadrágnak tűnő pantalló?
Ez most a sláger! Ez a laza, kötetlen kinézet tökéletes a városi szettekhez. Ajánljuk, hogy casual stílusú darabokkal párosítsátok, akkor nem esetek túlzásba az extravaganciával, és valóban divatosan néztek majd ki. Creeper cipőt és kapucni nélküli pulóvert javasolunk hozzá.


Talán nincs is a 90-es éveknek jellegzetesebb eleme, mint a széles szárú kordnadrág. Mi több, ezek már jóval korábban a topon voltak, a 70-es években. Ha szeretnél visszatérni az Abba énekesei és mások által inspirált múltba, akkor a széles szár kötelező darab lesz számodra!