10% engedmény + ingyenes kiszállítás! Csak 2022.08.14-ig. Promóciós kód: 7248

Puffos ujj – feltűnő részlet, érdemes megfontolni

31.07.2020

A hatalmas, szellős ujjak divatba jöttek. Akár az alapját is szolgáltathatják az egész összeállításnak, ha a ruházatunk többi részét megfelelően igazítjuk hozzá. Hogy mit vegyünk fel mellé, hogyan tűntek fel a női divatban, valamint miben rejlik a puffos ujjak titka, írásunkból kiderül.


Széles ujjak – különböző fajták

Modern vagy inkább retró? Klasszikus vagy inkább extravagáns? Ezek mindegyike jellemzi a puffos ujjakat. Az anyag nagy része úgy van kialakítva, hogy az ujjak felpuffadtnak tűnjenek – szó szerint! Ez igazán keresetlen és mindenekelőtt cseppet sem sablonos látványt nyújt. Az anyagot gondosan úgy összehúzzák a csuklónál, hogy az ilyen ujjú ruha, blúz, vagy blézer kényelmesen hordható legyen.

E trendi részlet a kiváló spanyol tervező, Cristobal Balenciaga munkáiból ered. Számos kreációjában feltűntek a széles, és egyedi módon szabott ujjak. Munkásságának eredménye, hogy több évtized múltán is virágoznak a kreációi. Mindenképpen nézd meg, hogyan hordjuk a puffos ujjakat napjainkban.


Puffos ujjú kardigán, sima vonalakkal – tökéletes választás a minimalistáknak.  Az ilyen típusú pulóverekhez és kardigánokhoz jól illenek a nagy, feltűnő nyakláncok. Érdemes megemlíteni a feltűnő összehúzó zsinórokat, amelyek tökéletesen ellensúlyozzák az ujjak lazaságát.


A puffos ujjak minden ujjhosszal jól mutatnak – ideértve a könyökig érőt is. Ezt további lágy redőzések is díszítik, amitől még egyedibbnek hat.  Az ujjak, a gyönyörű barna árnyalat és a virágminta harmonikus, vintage stílusú egészet alkot. Ez a ruha tökéletes a nyárra és a koraőszre.


A ¾-es ujjak, melyeket ízléses összehúzás díszít és a V-alakú nyakkivágás elegáns duettet alkot. Természetesen az ujjakon kívül a bája a feltűnő, narancssárga színében rejlik – ideális nyárra és a kora őszre. Ez az ízléses felső jól kiemeli a lebarnult bőr színét, ezzel illeszkedik a nyári és a koraőszi hangulathoz. Ne feledkezz meg a rövidnadrágról vagy farmerszoknyáról sem.

Puffos ujjak – kinek?

Az ilyen jellegzetes ujjú blúzok és ruhák a legtöbb női alaktípushoz illenek. Azonban a kifejezetten széles ujjak, azaz azok, amelyek szélessége megközelíti a blúz/ruha derékszélességét, nem mutatnak jól a nagy méreteket hordó hölgyeken. Miért? Azért, mert akkor a test felső része túl vaskosnak hat, és ahelyett, hogy optikailag karcsúsítaná az alakot, inkább kiszélesíti.

Vintage-t idéző stílus

A régi idők stílusára hajazó ruhák mostanában gyakran feltűnnek a divatmagazinokban és -portálokon. Nosztalgiával térünk vissza ahhoz, ami volt, így modernizált formában felélesztjük a háború utáni szabásokat és mintákat. Lentebb különbözőféle ruhákat mutatunk be, amelyeket egy dolog kapcsol össze: a puffos ujj.


Klasszikus kis fekete olyan ujjakkal, ami ragyogó hatást nyújt? Igen! Csodás lesz a bulikra és más szórakozással összekötött rendezvényekre. Érdekesség, hogy az ujjak vékony, áttetsző hálóból lettek varrva, amely az egyedi ombrének köszönhetően 3D hatású. A ruha klasszikus, egyszerű szabása minden alakformához illik.


Ezt a darabot kora őszre ajánljuk. Az oversize, pulóver formájú ruha csodásan mutat fekete harisnyákkal és félcipővel. Ha szeretnéd kihangsúlyozni a derekadat, mindenképp használj vékony övet. A szetthez fekete svájcisapkát is választottunk, amely kiegészíti a retró kinézetünket.


A puffos ujjak és a pöttyök
talán az egyik leginkább felismerhető elemei a retró divatnak, a masnikon és a hatalmas díszítő gombokon kívül. Ha szeretnél úgy kinézni, mint egy 70-es évekbeli filmcsillag, akkor mindenképpen ezt a modellt válaszd. Még tovább díszítheted fekete vagy aranyszínű övvel, hozzá a legjobb lábbeli pedig a fekete magassarkú lesz.