10% engedmény + ingyenes kiszállítás! Csak 2022.08.14-ig. Promóciós kód: 7248

Öt dolog, amely azonnal megváltoztatja otthonod hangulatát

2020.08.05

Szeretnéd kissé átalakítani a házad vagy lakásod berendezését? Egyáltalán nem kell mindent felfordító átépítésbe kezdened, hiszen időnként elegendő kicserélni néhány tárgyat, hogy a helyiségeknek más, meghittebb kinézete legyen. Bemutatjuk azokat a dolgokat, amelyek ebben a segítségedre vannak. Mindenképpen olvasd el az útmutatónkat!


1. Textíliák

Ágytakarók, szőnyegek, asztalterítők – ezek a tárgyak kifejezetten szem előtt vannak a lakásban, ezért a kicserélésükkel érhető el a leggyorsabb és leglátványosabb átalakulás. Mit ajánlanak a lakberendezők? Mindenekelőtt azt, hogy játsszunk a színekkel, de ne vigyük azokat túlzásba: válassz ki két, három vagy négy árnyalatot. Világos színűek a bútoraid, akárcsak a padló és a falak? Bátran nyúlj az intenzív narancssárgáért, élénk sárgáért, vagy a mostanság divatos curry színért, esetleg csokoládébarnáért. Ez a három színárnyalat felélénkíti a beltereket, kissé keleties hangulatot kölcsönözve neki. Ha azonban az otthonod belső tereit pasztellszínekkel egészítenéd ki, akkor válaszd például a napjainkban felkapott halványzöldet, lágy kéket és púderrózsaszínt. A fentebb említett textilárukon kívül érdemes díszes fotelhuzatot és párnahuzatot is beszerezni.

2. Fali díszek

Itt nem csak a képekre és plakátokra gondolunk, hanem a lelógó lámpákra, faliórára, képkeretekre is – és ez csak néhány példa. A lámpák nem csak esztétikai értékkel bírnak, hanem megvilágítják a belteret, ami szintén pozitívan befolyásolja a kinézetet. Kínálatunkban designer fali lámpák is megtalálhatók, amelyek jól illenek a modern, indusztriális belterekhez, vagy itt vannak a falon kúszó virágokat utánzó gyertyatartók is. Érdemes elgondolkozni a kis gömb formájú, dekoratív LED lámpák beszerzésén is – ez a szokatlan dísz nem csak a falon, hanem az ablakpárkányon, sőt, akár még a vázában is jól mutat egyedi kompozícióként. A falióra szintén egy praktikus dekorációs elem, amely otthonunkban nélkülözhetetlen, ezért akár ajándéknak is jó szívvel ajánlható.

3. Ablakdekorációk

Ha nincs az otthonodban függöny, vagy sötétítő, akkor érdemes beszerezni – e kettő igazán hatékony és jelentősen megváltoztathatja a nappali vagy hálószoba hangulatát. A stílusos függönyök a szobának könnyedséget és lágyságot kölcsönöznek, azon kívül, hogy természetesen a magánéletedet is védik. A földig érő függönyök (legjobb, ha kétrészesek), számtalan stílusbeli elrendezést kínálnak – ízlés szerint megköthetők vagy felakaszthatók, így érve el a kívánt kompozíciót. Azoknak, akik nincsenek oda a klasszikus függönyökért, inkább a sötétítőket ajánljuk, melyek szintén egyedi és kifejező dekorációi a lakásbelsőknek. Csupán annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a színt, amely jól mutat, vagy épp kontrasztban áll az egész berendezéssel, felakasztjuk és máris kész!

Tanács
Ha csak sötétítőt szeretnél (klasszikus függöny nélkül), akkor érdemes virágokat vagy más díszeket állítani az ablakpárkányra. Ennek köszönhetően jól kihasználod az ablak környéki területet.

4. Kiegészítők az asztalokra és szekrényekre

Könnyezőpálma formájú tányéralátétek? Miért is ne, hiszen mostanában minden, ami a természettel kapcsolatos (legyen akár élő vagy élettelen dolog) divatosnak számít. A stílusos lakásbelsőből nem hiányozhatnak az olyan tárgyak sem, amelyek változatosabbá teszik a komódok lapjait, a polcokat vagy a dohányzóasztalt. Különbözőféle dekoratív figurák, állólámpák, sőt, még a virágok is tökéletesek erre a célra. Ha azonban ritkán tartózkodsz otthon, és ezért nem tudod rendszeresen öntözni a növényeket, akkor válaszd azok mű utánzatait. A pozsgásokat, melyek a megszólalásig hasonlítanak a valódi növényekre, megtalálod a webáruházunkban a „Kellékek és dekorációk” menüpontban. Az üvegek iránt rajongóknak és társaiknak ajánljuk a borosüveg formájú dekoratív lámpát, melyben LED égők világítanak.

5. Gyertyák dizájner tartókban

Azon kívül, hogy a természetes, azaz a leginkább szemkímélő fényforrások, különleges hangulatot árasztanak a beltérben – hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz és a helységeket meghittebbé varázsolják. Ha ezen felül illatos mécseseket választasz, akkor az érzékek világában találod magad. S természetesen ezzel még nincs vége, mert érdemes a gyertyák és mécsesek díszítésére is gondolni, mert így csodás díszítőelemek lehetnek, melyek illenek a ház vagy lakás belsejéhez. A gyertyatartók mindehhez nélkülözhetetlenek, főleg, ha hagyományos, fóliacsomagolásban veszed a gyertyákat. Webáruházunkban megtalálod a fali gyertyatartókat, melyek különböző kompozíciókat alkotnak, így virág- vagy levélutánzatúak, sőt, vannak kőből készültek is. Nagy népszerűségnek örvendenek a melegítő típusú mécsestartók, melyek fautánzatból készülnek – tökéletesek a teraszra, erkélyre vagy akár a nappali asztalára. A gyertyatartó és a gyertyaszett ajándékötletnek is kiváló, ha például házavatóra indulsz a barátaidhoz.

Ha körbenéznél a többi praktikus kiegészítő között, amelyek a legtöbb otthonba jól jönnek, nézz be a LAKÁS menüpontba.