Elegáns és casual – azaz hogyan hordjuk a blézert

08.07.2021

 

Ízléses és elegáns külsőt kölcsönöznek. A klasszikusok és a minimalizmus híveinek ruhatárában alapdarabként szolgálnak. Szezonról szezonra lenyűgöznek bennünket a legnagyobb kifutókon és a legaktuálisabb trendeket követik. Bemutatjuk azokat a blézereket és zakókat, melyeknek ezen a nyáron mindannyiunk szekrényében ott van a helyük.

 

Előtérbe kerül a derék

Kosztümként vagy a ruhatárunk részeként az összeállításoknak elegáns, hivatalos jelleget kölcsönöz. A blézereknek és zakóknak van egy alapvető előnyük, mégpedig hogy mindenhez illenek. Felvehetjük akár koptatott boyfriend nadrággal és fehér pólóval, vagy elegáns nadrággal, ha az irodába készülünk, de esetleg egy ruha fölé is felhúzhatjuk a nyári kerti partihoz. Idén nyáron ezek lesznek az első számú kedvencek, úgyhogy bátran használjuk ki őket.

Ebben a szezonban különösen divatosak lesznek a rövid blézerek és zakók. A méretes puffos ujjaknak köszönhetően kivillantott vállak egyensúlyban tartják az arányokat, a feltűnő derék pedig kiemeli a nőies alakot.

 

Tanács

A nőies formák még szebb kidomborításához a rövid blézerhez magasított derekú aljat válassz. A derékig érő ceruzaszoknya vagy farmer kitűnően karcsúsítja az alakot.

A színek ereje – élénk színű blézerek

Mint minden szezonban, a nyári összeállítások lenyűgöznek színgazdagságukkal és kifejező mintáikkal. Idén nyáron a korábbiaknál is szívesebben nyúlunk a vidám színekhez, hogy pozitív energiával feltöltve térhessünk vissza a normalitáshoz a hosszúra nyúlt bezártság után. Az élénk neonokat és pasztelleket bátran vegyük fel total look verzióban vagy visszafogott színekkel. A topon lesz a lágy világoskék, babarózsaszín és a zöld akár pasztell, akár rikító változatában.

Bőr kiegészítők

A ruhatár bőrből készült darabjai minden szezonban uralkodnak a kifutókon. Idén nyáron az időtlen bőrdzsekin kívül bőr díszíti a blézereket és zakókat is. Bátran választhatod tehát a bőr total lookot és az ilyen blézerhez bőrszoknyát vagy –nadrágot húzhatsz, de akár az összeállítást egyensúlyba is hozhatod farmerrel vagy elegáns, leomló anyagú nadrágot felhúzva. Minden az alkotókedvedtől, az alkalomtól és a hangulatodtól függ!

A klasszikus mindig divatos

Egyszerű szabás, jellegzetesen nagy gombok, semleges színek – az ilyen klasszikus formájú blézerek és zakók mindig a női ruhatárak elhagyhatatlan darabjai voltak. Beválnak akár az irodai összeállítások elegáns kiegészítőiként, a farmerek és topok stílusos társaiként, ünneplő ruhák felöltőjeként. Szeretjük az egyszerűségüket és időtlenségüket. Ilyen blézerrel éveken keresztül kiegészíthetjük a szettjeinket.