2021 legdivatosabb színei

2021.01.15

Decemberben a Pantone Intézet két színt mutatott be, melyek meghatározzák a divatvilág és a dizájn trendjeit az idei évben. Egyik az „Ultimate Grey” (megnyugtató szürke), míg a másik az „Iluminating Yellow” (napsárga) – e színek az erőt és a reményt szimbolizálják, valamint arra emlékeztetnek, hogy a rossz után mindig eljön a jó.

 

Az év legdivatosabb színei – mi alapján lettek kiválasztva?

A Pantone Color Instytute elnökhelyettese, Leatrice Elseman kiemelte, hogy a színek kiválasztásán egy csapat dolgozik, mely számos nemzetközi utazást tesz és számtalan tényezőt – társadalmit és kulturálisat is –górcső alá vesz. Az idei évre kiválasztott színek szerepe többek között az, hogy megmutassák a közös erőfeszítések szükségességét, valamint magának a közösségnek a lényegét. Így vált világossá, hogy mindenképp két színre van szükség, nem pedig egyre. Az „Ultimate Grey” szimbolizálja az erőt, melyre olyannyira szükségünk van napjainkban. A szürke elvégre a kő és a szikla színe, amely körülvesz bennünket időtlen idők óta. A sárga pedig az a szín, mely többek között a napból áradó pozitív energiára utal. A világhírű divatházak szinte kivétel nélkül ihletet merítettek a Pantone Intézet választottjaiból, s bevették azokat a legújabb kollekcióikba. A sárga és a szürke lágy árnyalatait már megtekinthetjük a Prada, Givenchy, Gucci, Balmain és a Jacquemus projektjeiben is.

 

2021 legdivatosabb színei a bonprix-nél

Szokás szerint arra törekszünk, hogy kollekcióink megfeleljenek vásárlóink különböző ízlésének és igényeinek. Fontos számunkra, hogy kövessük a legforróbb trendeket, ezért kínálatunkból nem hiányozhat 2021 két legdivatosabb színe sem.

A sárga lágy árnyalata kifejezetten „hálás” szín, mely tökéletesen kiegészít más, nála élénkebb árnyalatokat. A nyárt, meleget és napot juttatja eszünkbe, azaz pozitív érzéseket idéz fel. A Pantone szakértői bizonyára ezekre gondoltak, amikor ezt választották ki az év színének. Azt szerették volna, ha pozitív energia társul mellénk az egész 2021-es évben. A hosszabb hátoldalú női, szőtt pulóver nem csak télen jöhet jól, hanem bátran felvehető tavasszal is, pl. egy fekete bőrdzsekivel.

Mit gondoltok a midi hosszhoz, a sárga színhez és a már szezonok óta népszerű plisszírozáshoz, együtt? A rakott ruhák már régóta uralkodnak a divatvilágban. A nők szívesen hordják azokat különleges alkalmakon és a hétköznapokban is. Az ilyen ízléses összeállításhoz élénk árnyalatú kiegészítőket ajánlunk. A sötétkék a sárga lágy árnyalatával tökéletes duettet alkot. Például a sötétkék, lyukacsos pulóver csodásan mutatna.

A szürke szín kifejezetten sokoldalú, melyet a feketéhez hasonlóan mindenhez fel lehet venni. Az idei szezonban az év színének kiáltották ki, ezért még szívesebben választjuk – és jól tesszük! Ez a szín szinte minden alkalomra tökéletes, s különféle kiegészítőkkel lehet felélénkíteni. A szürke női kabát tehát tökéletes befektetés, mely nem csak az idei évre szól, hanem az elkövetkezendőkre is. Hiszen ez klasszikus, mely soha nem megy ki a divatból. Mostanában nagy népszerűségnek örvendenek a lazább, egyenes szabású női kabátok, de ez nem jelenti azt, hogy az alakot csodásan kihangsúlyozó modellek feledésbe merültek. Mi ezt az egysoros, az alakot tökéletesen kihangsúlyozó, kissé kiszélesedő aljú kabátot ajánljuk. A gyönyörű szabásának és divatos színének köszönhetően tökéletes választásnak bizonyul!

A szürke, oversize női pulóver a kapszularuhatárak nélkülözhetetlen darabja. Fel lehet venni inggel vagy pólóval, csőnadrággal vagy a napjainkban divatos „mom jeans”-szel, valamint szoknyákkal. S ez nem minden. A ruhatár e sokoldalú darabja minden évszakban hordható, még a hűvös nyári estéken is. A szürke női pulóver klasszikus, és függetlenül attól, hogy sima, szőtt vagy „szőrös”, biztos lehetsz benne, hogy számos szettben helyt áll. Mi a V nyakkivágású modellt ajánljuk, de mindenféle nyakkivágás jól mutat az ilyen típusú pulóvereken. Válaszd azt a modellt, amely leginkább megfelel az igényeidnek. Ha olyasvalamit szeretnél magadnak tudni a gardróbodban, amely univerzális és egyben divatos, akkor a szürke lágy árnyalatait válaszd!

Milyen kiegészítők valók a szürke szoknyákhoz és ruhákhoz?

A szürke nagyon sokoldalú és visszafogott szín. Kifejezetten érdemes az életerőt eszünkbe juttató, feltűnő, energetizáló színekkel felélénkíteni. Jól beválnak például a piros, a sárga vidám árnyalatai, valamint a türkiz, sötétkék és világoskék. Ha azonban a sötét, visszafogott színeket részesíted előnyben, akkor a szürkeséget feketével egészítsd ki, az összehatást pedig feltűnő kellékekkel dobd fel – olyasmikkel, mint az öv, nagy fülbevalók (mindenképp fényes, ékkövekkel díszített), karkötőszett – ezek itt mind jól beválnak.

Az üzleties ceruzaszoknya az elegáns ruhatárak elhagyhatatlan darabja. Intenzív, piros színű, a dekoltázsnál megkötős felsőt választottunk hozzá, így stílusos, divatos és érett nőknek való szett született belőle.

A midi rakott szoknya mostanában olyan trendnek számít, mely népszerűsége szezonok óta változatlan. A szürke, arany mintával gazdag rakott szoknya csodás választás a mindennapokra és az ünnepélyes alkalmakra is. Feltétlenül magassarkú bokacipőt válassz hozzá, mert az csodásan karcsúsítja az alakot és meghosszabbítja a lábakat. Tavasszal ezt felválthatja majd a fehér sportcipő.