Adatvédelmi szabályzat

A bonprix Adatvédelmi Szabályzata 

1. Általános

Az adatvédelem bizalom kérdése, mi pedig azt szeretnénk, hogy bízzon bennünk a személyes adatainak megfelelő védelmét illetően. Következésképpen,

a bonprix Sp. z o.o.,

székhely: Lodowa 101, 93-232 Łódź, Lengyelország,

KRS (cégjegyzékszám) 0000114651, NIP (adószám) PL7280132490

(a továbbiakban: Adatkezelő),

mindenkor kötelezettséget vállal az adatvédelmi jogszabályok betartására és folyamatosan tájékoztatja Önt az adatgyűjtés módjáról és az adatok felhasználásáról – a weboldalunkon és a bonprix alkalmazásunkban egyaránt.

Személyes információk 

Személyes információk alatt bármely olyan tényszerű vagy személyes információ értendő, amely egy azonosított vagy azonosítható személyre vonatkozik. Ez magában foglalja az Ön nevét, telefonszámát, címét és valamennyi kapcsolódó adatot, amelyet megkapunk, amikor lead egy rendelést vagy ügyfélfiókot nyit. Nem tartalmaz statisztikai adatokat, amelyeket akkor gyűjtünk, amikor Ön ellátogat a weboldalunkra és amelyek nem kapcsolhatók közvetlenül Önhöz, mint egyénhez.

bonprix alkalmazás 

Amikor Ön a bonprix alkalmazást használja, létrehoz egy linket az online áruházunk aktuális verziójához. Az alkalmazás tartalmat és szolgáltatásokat kérdez le a weboldalról és optimalizálja őket, hogy egy másik eszközről is megtekinthetőek legyenek, továbbá lehetővé teszi további funkciók használatát is.

2. Naplófájlok

Amikor Ön megtekint egy oldalt a weboldalunkon vagy az alkalmazásunkban, automatikusan rögzítünk egy sor adatot és információt az úgynevezett „naplófájlokban”. A naplófájlok a következő információkat tartalmazhatják:

  • A látogatás dátuma és időpontja
  • A megtekintett oldal neve
  • A használt eszköz IP-címe
  • Eszközazonosítás (Google AdID, Apple IDFA)
  • Munkamenet-azonosító
  • A használt böngésző típusa és verziója
  • Operációs rendszer
  • Közvetítő/ajánló (a link, ahonnan hozzáfért az oldalhoz)

Ezekre a naplófájlokra az online áruházunk technikai elérhetőségéhez van szükség, és optimalizálni kell, hogyan jelenik meg az Ön által használt eszközön. A naplófájladatokat a hibák észleléséhez is használjuk, a potenciális veszélyek felismeréséhez és az online áruházunk megvédéséhez a rosszindulatú támadásoktól.

Az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b és 6 (1) c cikke,

3. Hogyan használja a bonprix az adataimat?

Weboldalunk lehetővé teszi termékeink online megrendelését. A megrendelés (szerződés) végrehajtásához és a megrendelés leadásakor létrehozott szerződés teljesítéséhez a bonprix feldolgozza az általa gyűjtött személyes adatokat. Elmentjük az Ön kapcsolattartási adatit és egyéb személyes információit, amelyet közzétesz a számunkra a megrendelés leadásakor (beleértve a nevét, címét, e-mail címét, fizetési és visszaküldési információkat), hogy lehetővé tegye számunkra a megrendelése feldolgozását és az ügyfélfiókjának kezelését. Az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikke engedélyezi ezt a bonprix számára.

a. Saját fiók/ügyfélfiók

Online áruházunk használatakor Önnek lehetősége van egy jelszóval védett ügyfélfiók megnyitására, ahol bármikor hozzáférhet az elmentett adataihoz. Lehetősége van arra is, hogy megváltoztassa, módosítsa vagy törölje bármely adatot és kezelje azt, amihez a hozzájárulását adta. Amikor egy online ügyfélfiókot nyit, eltároljuk az Ön vezetéknevét, keresztnevét, kiszállítási címét, telefonszámát és e-mail címét. Ez az információ ahhoz szükséges, hogy Ön megrendeléseket adhasson le a bonprix online áruházában.

Az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikke engedélyezi ezt a bonprix számára.

b. A csalások megelőzése

Az adatok, amelyeket Ön megad a bonprix számára a megrendelése részeként, felhasználhatóak annak ellenőrzésére, hogy felmerült-e bármilyen szokatlan megrendelési tevékenység (pl. áruk nagy számának egyidejű megrendelése ugyanarra a címre, különböző ügyfélfiókok használatával). A bonprix-nak jogos érdeke fűződik az ilyen ellenőrzések végrehajtásához (pl. a fizetési veszteség elkerülése, személyazonosság-lopás megelőzése). Az adatok feldolgozása az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikkével összhangban történik.

c. Adatátvitel harmadik felek részére

A megrendelése feldolgozásának részeként számos különböző vállalkozóval dolgozunk együtt, akik a következő szolgáltatásokat nyújtják a számunkra:

I. Hívásközpontok

Ügyfélszolgálatunk részeként harmadik fél vállalkozókkal működünk egyött. A megrendelése és bármely lekérdezése feldolgozásához e válallatok hozzáféréssel rendelkeznek az Ön vezetéknevéhez, keresztnevéhez, címéhez, e-mail címéhez, telefonszámához, megrendelés-történetéhez és kommunikációs adataihoz. Az adatok feldolgozása az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikkével összhangban történik.

II. Fizetési szolgáltatók

Számos opciót kínálunk a megrendelése kifizetéséhez (a hitelminősítésétől függően). A szabványos előzetes fizetésen és a készpénzes szállításon felül hitelkártyával történő fizetési lehetőséget is lehetővé teszünk. Amennyiben a hitelkártyával történő fizetést választja, a megrendelésének adatai átkerülnek az adott fizetési szolgáltatóhoz. Ezt az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikke szabályozza.

III. Szállítási célok

A megrendelése kiszállításához a bonprix a következő vállalatokkal működik együtt: Spedimex Sp. Z o.o. Sosnowiec 15A, 95-010 Stryków, Lengyelország és Magyar Posta Zrt. H-1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6. 1540 Budapest; Magyarország. A rendelések kézbesítésének és a kiszállítsok frissítések engedélyéhez az alábbi adatokat továbbítjuk szállítmányozóink részére: vezetéknév, keresztnév, cím, e-mail cím, telefonszám. Ezt az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikke szabályozza.

IV. Marketing vállalkozók

Médiatermékeink (katalógusok, hírlevelek, levelezések, stb.) létrehozásához számos vállalkozóval dolgozunk együtt (nyomtatók, marketing ügynökségek, levelezési szolgáltatások). Ezt az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikke szabályozza.

4. Milyen típusú adatok kerülnek felhasználásra közvetlen marketing célokra?

A bonprixnak jogos érdeke fűződik a személyes adatok marketing célokra történő felhasználásához. Eltérő rendelkezés hiányában a személyes információk marketing tevékenységekhez történő felhasználása az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikkén alapul. Az Ön információinak felhasználása különböző módon lehetséges:

a. Postai reklám

A bonprix a saját marketingtevékenységéhez vagy harmadik fél marketingtevékenységhez az alábbi adatokat gyűjti: vezetéknév, keresztnév, cím és születési dátum. Ezeket az adatokat harmadik felek (hirdetők) részére is továbbíthatják. A jogi előírásoknak megfelelően a bonprix fenntartja a jogot az Ön személyes adatainak tárolására marketingtevékenységekhez, illetve harmadik felek (hirdetők) marketingtevékenységéhez. Az Ön személyes információit nem adjuk át más harmadik felek részére.

Ezenfelül a bonprix pszeudonimizálja/anonimizálja az Ön összes személyes információját, hogy a pszeudonim/névtelen adatokat marketingtevékenységekhez vagy harmadik fél marketingtevékenységekhez használja (hirdetésekhez). 

Pszeudonim/névtelen adatok szintén használhatók az online marketing tevékenységekhez.

b. Hírlevelek

Online áruházunk különféle területein Önnek lehetősége nyílik arra, hogy számos előnyben részesüljön a hírlevelünkre történő feliratkozás által. A hírlevélre feliratkozók rendszeres híreket kapnak a kedvezményekről, trendekről, akciókról, a különleges áruházon belüli promóciókról, valamint személyre szabott ajánlatokat. Feliratkozás után egy e-mailt küldünk, amelyben megkérjük Önt, hogy erősítse meg a feliratkozását. A feliratkozási folyamat csak azt követően válik teljessé, miután a megerősítő e-mailben küldött linket aktiválja (úgynevezett „kettős jóváhagyás”). A hírlevelünk optimalizálásához, illetve statisztikai célokra, rögzítjük, mikor és milyen gyakran kerül elolvasásra. Ez az információ pszeudonim, amikor összegyűjtik.

A bonprix hírlevél küldése az Ön kifejezett hozzájárulása alapján történik, az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) cikkével összhangban, a 7. cikkével összefüggésben.

Természetesen Ön bármikor leiratkozhat a hírlevelünkről a posta@bonprix.hu e-mail címre küldött e-mailben, az online áruházon keresztül, vagy az egyes hírlevelek végén található utasítások követésével. 

c. SMS

Ha Ön feliratkozik az opcionális SMS-értesítési szolgáltatásra, az Ön személyes adatait, mint például a vezetékneve, keresztneve, telefonszáma és lakóhelyének címe feldolgozásra kerül az SMS-üzenet kézbesítése érdekében. Ezeket az adatokat az SMS-kézbesítési folyamathoz szükséges bonprix-partnerek részére is továbbíthatják, mint például a távközlési vállalatok részére.

Ezt az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikke szabályozza.

Természetesen az SMS fogadásokról is bármikor leiratkozhat, ehhez vegye fel a kapcsolatot a következő elérhetőséggel: Bonprix Budapest 1977 CST, posta@bonprix.hu.

d. Push Notifications - Leküldéses értesítések

Leküldéses értesítéseket is használhatunk arra, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatos az alkalmazásunkon keresztül, hogy tájékoztassuk az egyes kuponokról, trendekről, akciókról, áruházbeli kampányokról és szolgáltatási információkról. Ezek bármikor letilthatók az Ön mobil beállításaiban. A leküldéses szolgáltatásunk optimalizálásához, illetve statisztikai célokra, rögzítjük, mikor és milyen gyakran kerül megnyitásra. Ez az információ pszeudonim, amikor összegyűjtik.

Leküldéses értesítéseket akkor küldünk az Ön részére, amikor engedélyezi azokat, az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) cikkével összhangban, a 7. cikkével összefüggésben.

e. Kimaradás

Ha nem szeretné, hogy a személyes adatait marketing célokra használjuk, dolgozzuk fel vagy továbbítsuk, bármikor értesíthet erről bennünket, egy tájékoztató levél küldésével a következő címre: bBonprix Budapest 1977 CST; vagy e-mailben a kövektező címen: posta@bonprix.hu;

Azonban ez a kimaradás nem vonatkozik a megrendelése feldolgozásához szükséges adatokra. Miután megkaptuk az Ön kimaradási kérelmét, többé nem használjuk a szóban forgó adatokat a megrendelésének feldolgozásán kívüli más célokra, nem dolgozzuk fel és nem adjuk tovább.

5. Milyen adatokat gyűjt a bonprix a webáruházban?

Az Ön megrendelésének feldolgozásához szükséges adatokon felül információkat gyűjtönk az Ön vásárlási és böngészési viselkedésével kapcsolatban is, amikor felkeresi a weboldalunkat. Tudjon meg többet arról, hogyan gyűjtjük és dolgozzuk fel az adatokat, amikor a weboldalunkat vagy az alkalmazásunkat használja.

a. Sütik (cookie-k)

A sütik (cookie-k) kisméretű szöveges fájlok, amelyeket az Ön számítógépére, tabletjére vagy telefonjára töltenek le a weboldalak, amelyekre ellátogat. A sütiket széles körben használják a böngészési élmény felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tételéhez. Sütiket használunk ahhoz, hogy nyomon kövessük, mi van az Ön kosarában, a legutóbb megtekintett tételek megjelenítéséhez, valamint, hogy releváns termékajánlásokat küldhessünk az Ön részére. A sütik segítenek abban, hogy weboldalunkat az Ön igényeihez igazítsuk, a böngészést pedig a lehető legkönnyebbé tegyük.

Weboldalunkon a következő típusú sütiket használjuk:

Saját sütik   

Ezek olyan sütik, amelyeket közvetlenül a mi weboldalunk bocsát ki. Attól függően, hogy mire használják őket, néhány süti az Ön számítógépén vagy eszközén marad eltárolva még akkor is, miután elhagyja a webhelyet (ún. „tartós sütik”, amelyeket a bejelentkezéshez vagy kimaradáshoz használnak). Mások akkor kerülnek törlésre, amikor bezárja a böngészőjét (ún. „munkamenet-sütik”), ezek csak egy adott munkamenetre vonatkoznak, pl. az alkalmazott terméksorrendezési vagy szűrési módszerek esetén. 

Harmadik fél sütik

A sütik e típusát harmadik felek irányítják. A harmadik felek általában vállalatok, amelyek a hirdetéseinket más weboldalakon jelenítik meg. A sütiket információk tárolására használják, például arról, hogy az általuk megjelenített valamely webes banner vásárlást eredményezett-e (ún. „konverziókövetés”).

Az ilyen sütik olyan átmeneti sütik, amelyek ideiglenesen tárolásra kerülnek az Ön merevlemezén, majd automatikusan törlődnek egy előre meghatározott időszak elteltével. Partnercégeink sütijei szintén kizárólag pszeudonim - sőt, többnyire anonim - adatokat tartalmaznak. Lehetővé teszik a partnereink számára, hogy megtekinthessék, mely termékeket tekintette meg, mely termékekre keresett rá, vagy hogy vásárolt-e valamit. Ez adatokat tartalmaz arról, mely termékeket tekintette meg, mely termékekre keresett rá, vagy hogy vásárolt-e valamit. Annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési köréhez a lehető legjobban igazodó hirdetéseket jeleníthessünk meg, egyes hirdetési partnereink szintén információkat gyűjtenek a weboldalakról, amelyekre Ön korábban ellátogatott, vagy hogy mely termékekre volt kíváncsi. A pszeudonim adatok nem használhatók személyazonosításra, és csak azért gyűjtjük, hogy partnereink személyre szabhassák a hirdetéseiket az Ön érdeklődési körének megfelelően. 

Ezt az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikke szabályozza.

Ha nem szeretné, hogy a számítógépe sütiket tároljon, megváltoztathatja a böngészője beálításait, hogy egyetlen süti se kerüljön elmentésre a merevlemezén, valamint, hogy minden meglévő süti törlődjön. Íme a lépések:

Az alábbiakban olyan hivatkozások találhatók, amelyek leírják a sütik letiltásának módját a népszerű böngészőkben:

Mozilla Firefox (https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn)

Internet Explorer (https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies)

Google Chrome (https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu)

Opera (https://www.opera.com)

Kérjük, ne feledje: ha a sütiket nem engedélyezi az eszközén, a bonprix vásárlási élménye korlátozott lesz. Íme egy példa. Általában, ha egy tételt hozzáad a kosarához, a kiszolgálónk elolvassa a süti kódot és emlékszik arra, hogy hozzáadta a tételt. Következésképpen, ha letiltja a sütiket, a tétel eltűnik az Ön kosarából, amikor elhagyja a weboldalunkat. Javasoljuk, hogy engedélyezze a sütiket, hogy a weboldalunk által kínált összes funkciót használhassa.

b. Perszonalizálás

Weboldalunk folyamatos optimalizálása érdekében úgynevezett „személyre szabási” eszközöket használunk. A használhatóság javítása mellett lehetővé teszi számunkra, hogy testreszabjuk tartalmainkat és szolgáltatásainkat az Ön érdeklődési körének megfelelően.

A böngészési viselkedés nyomon követési technológiája az egyik módszer, az Ön által kapott személyes ajánlások pedig egy másik.

I. A böngészési viselkedés nyomon követése személyes marketing célokra

Itt rögzítjük az Ön böngészési viselkedését a weboldalunkon és egy pszeudonim felhasználói profilban tároljuk el, amely személyesen nem kapcsolható Önhöz. Az információ felhasználható a technikai használhatóság javítására a weboldalunkon, így ügyfeleink könnyebben navigálhatnak rajta.

A webes követés segítséget nyújt számunkra abban, hogy marketingtevékenységünket az Ön érdeklődési köréhez igazítsuk és olyan promóciós ajánlatokat jelenítsünk meg, amelyek érdekelhetik Önt (pl. ingyenes szállítás).

Követési politikánk az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikkén alapul.

A pszeudonim felhasználói profil formájában történő adattárolás ellen bármikor tiltakozhat, jövőbeli hatállyal, a sütik tárolásának letiltásával a böngészőjében. Ne feledje azonban, hogy ha a sütik teljesen le vannak tiltva, akkor nem tudja használni a honlapunk összes funkcióját.

II. Személyes ajánlások

Amikor a bonprix weboldalunkat böngészi, személyes ajánlásokkal találkozhat. Ezek az Ön vásárlási történetén alapulnak, beleértve az olyan tételeket vagy termékcsoportokat is, amelyeket böngészett, a kosarához adott vagy korábban megvásárolt. Ezen adatok pszeudonim jellegűek és személyesen nem kapcsolhatók Önhöz. 

Ha nem szeretné, hogy a vásárlási előzményeit tároljuk vagy megjelenítsük az ajánlásokhoz, bármikor visszavonhatja az erre vonatkozó engedélyt jövőbeli hatállyal, a sütik böngészőjében történő tárolásának letiltásával. Ne feledje azonban, hogy ha a sütik teljesen le vannak tiltva, akkor nem tudja használni a honlapunk összes funkcióját.

c. Webes elemzés és harmadik fél újracélzás (retargeting)

A saját személyre szabási funkcióinkon kívül számos harmadik fél szolgáltatást is használunk weboldalunk tökéletesítéséhez, valamint a tartalmak testreszabásához vásárlóink érdeklődési köre szerint.

E szolgáltatások egyike az online retargeting (újracélzási) technológia. A technológia lehetővé teszi a számunkra, hogy olyan felhasználókat célozzunk meg, akik korábban ellátogattak a weboldalunkra online tartalom használatával partnereink weboldalain. A kutatás azt mutatja, hogy a személyre szabott, érdeklődésen alapuló hirdetések megjelenítése általában érdekesebb a felhasználók számára, mint a nem személyre szabott tartalmak. Az újracélzási hirdetések az Ön korábbi böngészési viselkedésén alapulnak. Az adatok teljes mértékben pszeudonim jellegűek és személyes adat nem kerül eltárolásra. Az újracélzási technológiát kizárólag az adatvédelmi jogszabályokkal összhangban használják.

Újracélzási politikánk az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) f cikkén alapul.

Visszavonhatja a bonprix részére a webes elemzések és újracélzási technológiák használatára adott engedélyt a sütik böngészőjében való tárolásának letiltásával. Ne feledje azonban, hogy ha a sütik teljesen le vannak tiltva, akkor nem tudja használni a honlapunk összes funkcióját.

Az alábbiakban található az egyes partnerek felsorolása, akikkel jelenleg együtt dolgozunk:

 I. Google Analytics

Ez a weboldal a Google (Universal) Analytics-et használja, amely a Google Inc. (a továbbiakban: „Google”) internetes elemzési szolgáltatása. Az Analytics olyan módszereket alkalmaz, amelyek lehetővé teszik annak elemzését, hogy miként használta a weboldalunkat az úgynevezett „sütik” használatával, amelyek az Ön számítógépén tárolt szöveges fájlok. Az Ön weboldal használatáról a süti információt generál és többnyire egy USA-ban található Google szerver részére továbbítja, ahol a továbbiakban tárolják. Az IP-anonimizálási funkció aktiválásával ezen a weboldalon, az IP-cím rövidítésre kerül, az Európai Unió tagországain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő más szerződő államokban, a későbbi továbbítása előtt. Csak kivételes esetekben kerül megküldésre a teljes IP-cím az USA-beli Google szerver részére hogy ott lerövidítsék. Az Ön böngészője által a Google Analytics keretén belül továbbított, anonimizált IP-cím nem kapcsolódik más Google-adatokhoz. A Google ezt az információt a weboldal Ön általi használatának értékelésére használja, illetve jelentések összeállításához a weboldalon végzett tevékenységekről, illetve a weboldal tulajdonosa részére nyújtandó további szolgáltatásokhoz a weboldal és az internet használatával kapcsolatosan.

Az egyes munkamenetek és kampányok egy bizonyos idő elteltével befejeződnek. Alapértelmezés szerint a munkamenetek 15 perces inaktivitás után fejeződnek be, a kampányok pedig 14 nap elteltével zárulnak le.

Egy kampány maximális határideje két év. A Google Szolgáltatási Feltételeiről bővebb információt itt találhat:

https://www.google.com/analytics/terms/

A böngészője beállításainak módosításával megakadályozhatja a cookie-k tárolását. Ne feledje azonban, hogy ha a sütik teljesen le vannak tiltva, akkor nem tudja használni a honlapunk összes funkcióját. Ki is maradhat a süti-alapú adatokból vagy a korábbi böngészési viselkedésen alapuló adatokból (az IP-címét is beleértve), amelyet a Google gyűjt vagy továbbít a kimaradó bővítmény letöltésével és telepítésével. Használja az alábbi linket: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A Google Analytics-et olyan adatok értékelésére is használjuk, amelyeket az AdWords-ből, a DoubleClick és a Google marketing tulajdonságokból kapunk, kizárólag statisztikai célokra. Ha szeretné ellenőrizni, hogy a Google hogyan használja az adatokat vagy deaktiválja ezt a funkciót, kérjük, látogasson el a következő linkre: https://adssettings.google.com/.

II. Double Click

A Google DoubleClick és Remarketing alkalmazása a Google Inc. /székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (a továbbiakban: „Google”)/ által nyújtott szolgáltatások. A Google DoubleClick és a Google Remarketing egyaránt sütiket használ olyan hirdetések megjelenítéséhez, amelyek relevánsak. Az Ön böngészője részére egy pszeudonim azonosító kerül hozzárendelésre annak ellenőrzésére, mely hirdetések jelennek meg és mely hirdetésekre kattintott rá. E sütik nem tartalmaznak olyan információkat, amelyek személyesen Önhöz kapcsolhatók. A sütik használata csak azt teszi lehetővé a Google és partner weboldalai számára, hogy az Ön weboldalunkon vagy más weboldalakon generált böngészési története alapján jelenítsenek meg hirdetéseket. A sütik által gyűjtött információk továbbításra kerülnek egy szerverre az Egyesült Államokban a Google által, ahol elemzik és tárolják őket. A Google betartja az Amerikai Adatvédelmi Pajzson belüli adatvédelmi szabályokat és regisztrálva van az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának Adatvédeli Pajzs programjában. Az adatok csak az adatvédelmi jogszabályokkal összhangban vagy a megrendelési folyamat részeként továbbíthatók a Google által egy harmadik fél részére. A Google nem kapcsolja össze az Ön adatait más adatokkal, amelyeket Önről gyűjtött. Weboldalunk használatával Ön egyetért azzal, hogy a Google feldolgozza az adatait, valamint a feldolgozás típusával is a tervezett célra, a fentiekben részletezett módon. Megváltoztathatja a beállításait, hogy a sütik ne kerüljenek eltárolásra az Ön eszközén, amely esetben azonban weboldalunk nem minden funkciója lesz elérhető az Ön számára, ha letiltja a sütiket. 

A sütik által generált adatok és a Google által generált, az Ön böngészési történetével kapcsolatos adatok megszerzését, valamint az adatai Google általi feldolgozását megakadályozhatja az alábbi link használatával, amely segítségével megváltoztathatja a beállításait: https://www.google.com/settings/ads/.

A Digitális Hirdetési Szövetség weboldalára is ellátogathat és ott is inaktiválhatja a sütiket: http://www.aboutads.info/choices/.

III. Google AdWords (remarketing/konverziókövetés)

Weboldalunk a Google AdWords szolgáltatását használja. A Google AdWords egy online hirdezési program a Google Inc.-től, székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (a továbbiakban: „Google”).

A Google AdWord szolgáltatásának részeként a remarketing funkciót is használjuk. Ez az újracélzási funkció lehetővé teszi számunkra, hogy más weboldalakat is reklámozzunk a Google megjelenítési hálózatán belül (az ún. „Google hirdetések” a Google vagy más weboldalakon), amelyek weboldalunk használóinak érdeklődési körét tükrözik. Ehhez elemezzük a weboldal Ön általi használatát (pl. mely tételeket tekintette meg), hogy az ilyen tételeket más weboldalakon is megjeleníthessük, még azután is, hogy Ön elhagyta a bonprix weboldalát.  A Google eltárol egy számot a felhasználók böngészőiben, akik bizonyos Google weboldalakat, vagy a Google megjelenítési hálózatába tartozó weboldalakat látogatnak meg. Ez a szám egy süti, amely információkat gyűjt a felhasználó adott weboldalon tett látogatásairól. A szám csupán a webböngésző azonosítására szolgál egy adott számítógépen és személyesen nem kapcsolható Önhöz. Személyes adatok nem kerülnek eltárolásra.

A Google sütiket a kimaradási bővítőmodul letöltésével és telepítésével inaktiválhatja. Használja az alábbi linket: https://www.google.com/settings/ads/plugin

Bővebb információkért a Google Remarketing-ről és a Google Adatvédelmi Szabályzatáról kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.google.com/privacy/ads/

A Google AdWord szolgáltatásának részeként az ún. „konverziókövetést” is használjuk. Ha rákattint valamelyik Google hirdetésre, egy süti kerül eltárolásra az Ön eszközén a konverziókövetéshez. E sütik automatikusan törlődnek 30 nap elteltével, nem tartalmaznak személyes információt és személyesen nem köthetők Önhöz. A konverziós sütik által összegyűjtött adatokat a konverziókövetést választó AdWords-ügyfelek konverziós statisztikájára használják.

A böngésző beállításainak módosításával megakadályozhatja, hogy a sütik tárolásra kerüljenek az eszközén. Azonban kérjük, ne feledje, hogy ha a sütiket letiltja, nem fogja tudni használni weboldalunk összes funkcióját.

A Google által küldött személyre szabott hirdetéseket vagy egyéb online hirdetéseket is inaktiválhat (a Google megjelenítési hálózatán belül), ha ellátogat a következő weboldalra: http://www.google.de/settings/ads, majd rákattint az „off” opcióra.

Vagy keresse fel a követlező oldalt: http://www.aboutads.info/choices/

Bővebb információkért az adatvédelmi beállításokról és a Google Adatvédelmi Szabályzatáról kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://policies.google.com/privacy.

IV. Mouseflow

Weboldalunk a Mouseflowt használja, amely egy webalapú elemzési szolgáltatás a következőtől: Mouseflow 2205 152nd Ave NE, Redmond, WA 98052, Egyesült Államok (www.mouseflow.com) névtelen adatok gyűjtéséhez és tárolásához. A gyűjtött adatok segítenek elemezni a felhasználók viselkedését. A szolgáltatás sütiket használ, amelyek az Ön gépére egy weboldalon tett látogatáskor lementett kisméretű szöveges fájlok és amelyek segítenek nekünk emlékezni Önre, amikor a következő alkalommal visszatér. Mielőtt a Mouseflow elmenti az Ön IP-címét, rövidítésre kerül, hogy névtelen legyen. Az adatgyűjtés és adattárolás a Mouseflow által bármikor visszavonható, jövőbeli hatállyal kimaradási kérelem benyújtásával a következő oldalon: https://mouseflow.com/opt-out/

V. Hurra

Ez a weboldal a Hurra Communications GmbH (www.hurra.com) technológiáját alkalmazza az Ön weboldalunkon tanúsított böngészési viselkedéséről szóló adatok gyűjtésére és tárolására. Ezen adatokat a weboldalunk optimalizálására és marketing célokra használjuk fel. Elemzi az Ön böngészési viselkedését és pszeudonim felhasználói profilok létrehozásához használják. A szolgáltatás sütiket használ, amelyek segítenek nekünk emlékezni Önre, amikor a következő alkalommal visszatér. A hurra.com technológia által létrehozott felhasználói profilok soha nem kapcsolódnak személyes adatokhoz egy pszeudonéven keresztül az Ön előzetes engedélye nélkül. Az IP-címek rövidítésre kerülnek, hogy ne lehessenek összekapcsolhatók egy egyénnel, illetve, hogy a felhasználói profil sem lehessen összekapcsolható egy IP-címmel.

Tudjon meg többet a hurra.com adatvédelmi szabályzatáról vagy látogasson el a weboldalukra, hogy kérelmezze az adatai gyűjtésének és jövőbeli tárolásának megtiltását.

VI. Criteo

Ez a weboldal pixeleket használ a következőtől: Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Párizs; a továbbiakban: „Criteo Dynamc Retargeting”. Ezek lehetővé teszik azon internet-felhasználók megcélzását, akik már kimutatták érdeklődésüket az áruházunk és termékeink iránt, célzott és független módon, más szolgáltatók weboldalain. E célból a weboldalunkon tett látogatása során, illetve más üzemeltetőktől, az Ön által használt technológiáról és az Ön szörfözési és használati viselkedéséről szóló információkat (pl.: a használt eszköz, eszközazonosító, az elérni kívánt oldal, a tiszteletben tartott cikkek, stb.) gyűjtenek össze és tárolnak el egy sütiben vagy promóciós azonosítóban. Ezt az információt a Criteo összesíti más vevők információival együtt, vevőnkénti alapon és lehetővé teszi számunkra, hogy olyan termékeket is megjeleníthessünk, amelyek valószínűleg szintén érdekelhetik Önt. A szörfözési viselkedésének Criteo általi pszeudonim elemzése ellen az alábbi link használatával tiltakozhat a hoszt felé: https://www.criteo.com/privacy/

VII. Facebook-lista feltöltése

A bonprix anonimizált e-mail címeket ad át a Facebook részére a névtelen promóciós hirdetések engedélyezéséhez a Facebook-fiókokon keresztül. A névtelen e-mail címek átruházásának engedélyét az alábbiakban vonhatja vissza.

VIII. Facebook egyéni közönségek

Weboldalunk rendelkezik egy integrált képponttal a Facebook Ireland Ltd.-től (a webhely egyéni közönség pixelje). Ez a képpont pszeudonim információkat gyűjt arról, hogyan használta Ön a weboldalat (pl. mely tételeket tekintette meg). Az információ felhasználható személyre szabott tartalmak megjelenítéséhez (pl. az Ön Facebook adatfolyamában). Visszavonhatja az engedélyt az információk gyűjtésére a sütik böngészőjében való tárolásának letiltásával. Ne feledje azonban, hogy ha a sütik teljesen le vannak tiltva, akkor nem tudja használni a honlapunk összes funkcióját.

IX. Adjust (alkalmazás)

A jelen alkalmazás az adjust Gmbh. „adjust” elemzési technológiáját használja. Az adjust IP- és Mac-címeket használ, amelyek teljesen névtelenek és személyesen nem kapcsolhatók össze Önnel. Az adjust technológiával gyűjtött információkat csal anonim értékelésekhez használják az alkalmazás funkcióinak elemzéséhez és használatuk módjához. Ezen elemzések kizárólag piackutatási célokat szolgálnak és segítenek optimalizálni alkalmazástervünket. A jelen weboldal/alkalmazás használatával Ön elfogadja, hogy a névtelen adatai feldolgozásra kerüljenek a fent részletezett célokra.

Az adatgyűjtésből és adattárolásból történő kimaradáshoz, jövőbeli hatállyal, kérjük, küldjön egy e-mailt a következő címre: optout@adjust.com.

6. Marketing a közösségi médiában és közösségi bővítmények

Weboldalunk nem az egyetlen módja, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel. A bonprix számos közösségi médiumot használ a márka reklámozására.

a. Marketing a közösségi médiában

A bonprix reklámozásához saját oldalakkal rendelkezünk a következő oldalakon: Facebook, Pinterest, Instagram, Tumblr, Twitter, YouTube és GooglePlus. Ezek közösségi média platformok, a bonprix pedig csupán egy másik felhasználó. Minden fenti platform üzemeltetője felelős az adatok feldolgozásának módjáért.

Felveheti velünk a kapcsolatot ezeken az oldalakon keresztül megjegyzések írásával, chatelés útján vagy termékek ajánlásával az ismerősei számára.

A közösségi média oldalak részletes információkat biztosítanak az Ön adatainak köréről, típusáról, céljáról és feldolgozásáról. Információval rendelkeznek továbbá az Ön jogairól és az adatvédelmi beállításainak módosításáról.

Eltérő rendelkezés hiányában az Ön személyes adatait semmilyen más módon nem fogjuk felhasználni.

7. Termékértékelések

Weboldalunkat a vásárlásai értékelésére is használhatja. Ez segít más vásárlóknak is, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, továbbá lehetővé teszi a számunkra, hogy javítsuk termékeink és szolgáltatásaink minőségét.

A személyes adatait csak az értékelések közzétételéhez használjuk fel és tároljuk, az értékelésekkel kapcsolatos feltételeinkkel összhangban (https://www.bonprix.hu/szerviz/velemenyek). A személyes adatok feldolgozásának jogalapját az EU DSGVO 6 (1) b cikke képezi.

8. Versenyek

Rendszeresen felajánljuk a lehetőséget, hogy részt vegyen versenyekben, a saját weboldalunkon vagy a közösségi médiában. A részvétel teljes mértékben önkéntes alapon történik. A folyamat részeként felajánljuk, hogy híreket és katalógusokat küldünk Önnek a jövőben. Hacsak kifejezetten engedélyt nem ad számunkra arra, hogy adatait marketing célokra is felhasználhassuk, azokat csupán a verseny céljaira és a nyereményekről történő értesítésekre használjuk. A versenyekben anélkül is részt vehet, hogy engedélyt adna számunkra arra, hogy adatait marketing célokra használjuk fel. Tudjon meg többet az egyes versenyek feltételeiben.

A szeméyles adatok használata egy verseny megtartásához összhangban van az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) b cikkével. Az adatok csak előzetes engedéllyel használhatók fel marketing célokra, valamint az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) és 7. cikkével összhangban.

9. Piackutatás és közvélemény-kutatás

A szolgáltatásaink és termékeink folyamatos tökéletesítéséhez piackutatási és közvélemény-kutatási tevékenységet is folytatunk. A piackutatásban való részvétel teljes mértékben önkéntes és teljesen névtelen módon is végezhető, hacsak másképpen nem jelezzük. Személyes adatok gyűjtésére nem kerül sor. Azonban, a válaszainak értékeléséhez rákérdezünk a nemére, a korcsoportjára és a ruhaméretére. Az Ön által megadott információkat csupán a szóban forgó kampány részeként használjuk fel, azt követően pedig töröljük őket.

Az adatok csak előzetes engedéllyel használhatók fel piackutatási célokra, valamint az EU GDPR (az EU általános adatvédelmi rendeletének) 6 (1) és 7. cikkével összhangban.

10.  Biztonság

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy megtegyük a megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket az Ön személyes adatainak védelme érdekében a véletlenszerű vagy jogosulatlan törléssel, módosítással vagy elvesztéssel szemben, illetve a jogosulatlan vagy jogellenes feldolgozással vagy hozzáféréssel szemben. Munkatársainkat a titoktartás jogi kötelezettsége köti a személyes adatok védelmét illetően, amelyekkel kapcsolatba kerülnek és rendszeres adatvédelmi képzésben részesülnek.

11.  Az adatok megőrzésének időtartama

A személyes adatokat a bonprix csak addig őrizheti meg, amíg a bonprixnek olyan jogos érdeke fűződik az adatokhoz, amely nem haladja meg az egyén magánélethez való jogait. Az olyan esetekben, ahol a bonprix érdeke nem haladja meg a személyes információk tárolásának megszüntetését, az adatok akkor is megtarthatók, ha azt törvény írja elő (pl. kereskedelmi törvény vagy adóügyi törvény). Az ilyen esetekben az adatok felhasználása kizárólag a jogi követelmények teljesítéséhez történhet és más módon nem lehetséges a hozzájuk történő hozzáférés.

12.  Az Ön, mint Adatalany jogai

Joga van tudni, hogy feldolgoztuk a személyes adatait. Ön arra is jogosult, hogy arra kérjen bennünket, töröljük valamennyi személyes adatát, amelyet korábban tároltunk, mindaddig, amíg nincs olyan jogszabály hatályban, amely ezt megakadályozná. Tiltakozhat a személyes információinak általunk történő feldolgozása ellen, ha olyan jogos érdeke áll fen, amelyet nem ellensúlyoz a mi, személyes adatainak feldolgozásához fűződő érdekünk. Ön azt is jogosult kérni, hogy az általunk nyilvántartott bármely pontatlan/hiányos személyes adatát javítsuk ki. Ön kérheti, hogy adjuk át az Ön hozzájárulásával vagy egy szerződés teljesítéséhez szükséges folyamat részeként gyűjtött adatokat adjuk át Ön vagy egy Ön által megnevezett harmadik fél részére (adatok hordozhatóságához való jog). Mindaddig, amíg az Ön hozzájárulásával gyűjtött adatokat dolgozunk fel, Ön bármikor jogosult az engedélyének visszavonására. Az engedély visszavonása nem teszi érvénytelenné a beleegyezésével kaptt adatok korábbi feldolgozását. Felveheti velünk a kapcsolatot a jogait illetően levélben az Ügyfélszolgálatunk felkeresésével a következő címen:  Bonprix Budapest 1977 CST; vagy e-mailben a következő címen: posta@bonprix.hu. Ha úgy véli, hogy az adatait engedély nélkül dolgoztuk fel, panaszt nyújthat be az illetékes felügyeleti hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság; Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, H-1125 Budapest, Tel. +36 1 3911 400, e-mail: peterfalvi.attila@naih.hu, Weboldal: http://www.naih.hu/

A személyes adatok védelméért felelős főtitkár irodája: GIODO, ul. Stawki 2, 00-193 Warsaw (Varsó), Lengyelország; tel.: +48 22 53 10 440, fax: +48 22 53 10 441, e-mail: kancelaria@giodo.gov.pl; desiwm@giodo.gov.pl, weboldal: http://www.giodo.gov.pl/

13.  Elérhetőség

A „Kapcsolat” (https://www.bonprix.hu/szerviz/kapcsolat) menüpontban különböző módon tud kapcsolatba lépni velünk. Amellett, hogy telefonon, levélben vagy e-mailben is felkereshet bennünket, a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével is írhat nekünk. Az Ön által megadott személyes adatoket csupán a kérelme teljesítéséhez használjuk fel. Bizonyos információkat kötelezőként (*) jelöltünk meg. Az ilyen adatokra a kérelme megválaszolásához van szükségünk. Az adatai védelme érdekében a benyújtás titkosított (https).

A személyes adatai feldolgozásának jogalapját az EU GDPR 6 (1) f cikke képezi.

14.  Adatkezelő

A személyes adatai feldolgozásáért felelős hatóság:

bonprix Sp. z o.o., Lodowa 101,

93-232 Łódź, Lengyelország

Cégjegyzékszám: 0000114651, adószám: PL7280132490

Ügyvezető Igazgatók:

Tomasz Mróz, Stefan Waschau, Kai Heck

15.  Adatvédelmi Biztos

Adatvédelmi Biztosunk minden olyan kérdését vagy észrevételét megválaszolja, amely az adatvédelemmel kapcsolatos.

 

Adatvédelmi Biztos

bonprix sp. z o.o.

Lodowa 101

93-232 Łódź

Lengyelország

E-mail: dpo@bonprix.hu