cocooning

Trend életmód: Cocooning

06.08.2019

cocooning

Ki nem ismeri? Egy határidő közeledik, egy fontos e-mail a főnöktől, és vannak barátok és családtagok is, akik figyelmet igényelnek. A mindennapi élet nagyon stresszes lehet, ezért ne felejtsen el időt hagyni arra, hogy a mindennapi életet és a hozzá kapcsolódó gondokat maga után hagyja, és önmagának is valami jót tegyen.

Mit jelent a Cocooning?

Egy trend, ami által sok energiát meríthet az otthona „négy fala“ között, jelenti a „Cocooning“.

Az angol kifejezés valójában “bebábuzást“ ill. „behálózást“ jelent, ami azt jelenti, hogy otthon kényelmesebbé teszi magát, és időt fordít magára.

Egyszerű trükkökkel, például romantikus gyártyákkal, puha takarókkal és kényelmes párnákkal, minden nappali kialakítható a kikapcsolódás helyére.

cocooning

A hangulatos, vagy ahogy a dánok mondják „hygge“, otthon töltött idő tökéletesen felhasználható arra, hogy tegyen valamit magáért, nevezetesen a wellnessért. A wellness vezérlő gondolata a kikapcsolódás. Tehát nagy szerepet játszik a nyugodtság és a wellness-kezelésekben való élvezet. A zajnak és nyüzsgésnek itt nincs helye.

Öt relaxációs ötletünk

1

Vegyen egy hosszú fürdőt

Ez a legjobb módszer a wellness nap elindításához. Eresszen meleg, pihentető fürdővizet a kádba és felejtsen el mindent maga körül.

2

Aludja ki magát

A stresszes időkben az ember gyakran túl későn fekszik le és gyakran túl korán kell, pedig az ágyban töltött pihentető órák nagyon fontosak a testünk regenerálódásához. Tehát irány az ágy, mégpedig a lehető legkorábban.

3

Villásreggeli barátokkal

Használja a hétvégét hosszabbított reggelire vagy akár villásreggelire a barátaival. Ízletes ételek, csevegés és csak időtöltés a barátokkal a tökéletes módszer a kikapcsolódásra.

Ezekre van szüksége egy turmix

  • 250 g fagyasztott bogyós gyümölcsök
  • 1 banán
  • 20 cl tej
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál chia
  • 20 ml juharszirup
cocooning
4

Sport

Sport? Igen, még sport is hozhat pihenést: vegyen részt egy jóga órán és a fejből máris elszál még a legidegesítőbb dolog is.

cocooning

Ezekre van szüksége egy testradírhoz:

  • 100 g barna cukor
  • 8 cl kókuszdióolaj
  • 30 g kávépor
5

Spa-nap otthon

A legjobb, ha meggyújtja a gyertyákat, bekapcsolja a kikapcsolódó zenét és máris kezdheti például a bőrradírral. Néhány összetevővel könnyedén elkészítheti saját testradírját.

cocooning