15% árengedmény! Csak 2022.06.26-ig. Promóciós kód: 6266

Természetközeli lakberendezés, azaz 2020 belsőépítészeti trendjei

16.06.2020

2020 változást hozott a házak, lakások, sőt, irodák berendezésében is. Lassan elfeledhetjük a szigorú, indusztriális beltereket az ún. biophilic design javára, azaz a környezetet és az ember kapcsolatát előtérbe helyező módszer kerül előtérbe. Főszerepet kapnak a természetes anyagok, mint pl. a fa, kő, bambusz, illetve a napsütötte természetet idéző színek: a homokszín, a barna meleg árnyalatai, narancssárga, mentaszürke-zöld keverékek. Ezzel kapcsolatban néhány tanáccsal szolgálunk a biofil stílusú lakberendezéshez valamint bemutatjuk kínálatunk azon termékeit, amelyek tökéletesen illenek ehhez a trendhez.


Puha textíliák

A biofilia ((ang. biophilic) a 80-as években lett népszerű, ahogy a lakosság egyre nagyobb százaléka költözött a falvakból a városokba. Arról szólt, hogy az érintetlen természetet szerették volna becsempészni a városi lakókörnyezetbe. A jelenlegi trend látványosan tért vissza és inspirációforrásként szolgált a kifinomult dizájn kedvelői számára, azok lakóhelyétől függetlenül. A biophilic design alapfeltevésével összhangban úgy kell berendezni a belteret, hogy abban maximális kényelmet és természetközeliséget lehessen érezni. A virágos, vagy más természetes forrású minták a puha ágytakarókon, abroszokon, függönyökön és szőnyegeken tökéletesen mutatnak.

Ha nem tervezel mostanában felújítást, akkor se felejtsd el, hogy időnként elegendő csupán néhány felszerelést beszerezni, amelyek aztán átváltoztatják a belteret és az újdonság erejével hatnak. Ilyenek többek között a textíliák. A színes, kanapéra teríthető takaró csodásan feldobja a nappalit. Mi olyat választottunk, amely feladata a (trópusi) természet szépségét feleleveníteni – a narancssárga és a sárga színek az afrikai szavannákat juttatják az eszünkbe! Az ülőgarnitúra mellett álló komódra vagy asztalkára juta rostú rattan lámpást állíthatsz, amely jól illik az ágytakaróhoz, és természetes alapanyagból készül.

Ha a világos textíliákat kedveled jobban, akkor válaszd a krémszínű, egyedi, domború, puha ágytakarót és helyezz rá színes párnákat! Ne feledd, hogy az egyszerű párnák igazán hatékonyak lehetnek, ha stílusos mintát vagy színt választasz.

Az olyan módon berendezett térben, mely a természet szépségét tükrözi, nem hiányozhatnak a virág- és levélmintás textíliák sem. Mit szólnátok a pálmaleveles függönyhöz? Csodás kiegészítője a világos, napos beltereknek és illik a világosabb, valamint sötétebb fából készült padlókhoz. Az összharmónia érdekében és hogy minden részletet alaposan kidolgozz, ügyelj arra is, hogy ne hiányozzanak a helységből a zöld növények. Ha esetleg rendszeresen elfelejtkezel a locsolásról vagy gyakran utazol el és nincs alkalmad gondoskodni róluk, akkor válassz művirágokat. A dekoratív bambusz, amely a kínálatunkban található, a megtévesztésig hasonlít élő társára. Legjobban a szekrény tetején vagy függő virágtartóban mutat.

 

Természetes nyersanyagokat imitáló dekorációk

A természetes alapanyagból készülő díszek, textíliák és más lakberendezési tárgyak időnként nehezen érhetők el az áruházakban, vagy áruk igen borsos, így nem mindenki engedheti meg magának. Ezért érdemes praktikus helyettesítőket választani, azaz olyan kiegészítőket és más dekorációkat, melyek ugyan műanyagból készülnek, de megtévesztésig hasonlítanak a természetes anyagokra. Győződjetek meg róla!

Fa parkettára emlékeztető lábtörlő? Igen, pontosan! Ezt az ötletes és praktikus lakberendezési dekorációt megtaláljátok a kínálatunkban. Jól mutat a világos köveken, mert akkor színük tökéletes kontrasztban áll. Kínálatunkban találtok még többek között kő-, szürke fa-, sőt betonmintás lábtörlőket is. A hálószobákból nem hiányozhat az éjjeli lámpa, ezért bemutatunk egy textil búrájú kerámiatartós modellt, amely a természetes fát utánozza.

Készleteinkből nem hiányoznak a konyhai kellékek sem. Az összecsukható bambuszkosár nem csak stílusos, hanem praktikus dísz is – jól jöhet a friss gyümölcsöknek, zöldségeknek és péksüteményeknek is. A kerámia, elektromos és gáz főzőlapokhoz védőlapot kínálunk, mely nem csak jól néz ki, hanem véd is a bepiszkolódás ellen. Érdekesség, hogy üvegből készültek, de megtévesztésig hasonlítanak a természetes palatáblákra.

Ha felújítást tervezel vagy akár csak részben szeretnéd lecserélni lakásod belső elrendezését, hogy meghittebb és korszerűbb legyen, ajánljuk, hogy nézz körbe „Lakás” menüpontunk ajánlatai között.

 

A bonprix szerkesztősége

Találd meg a taggelt cikkeket: