Tavaszi női dzseki
– hogyan válasszunk?

2020-03-27

Itt a tavasz és vele együtt a rendrakás ideje – a szekrényünkben is. Ideje tehát, hogy bedobozoljuk a bélelt dzsekiket és vékony, tavaszias darabokat fedezzünk fel, melyek megfelelnek az áprilisi és májusi időjáráshoz. Összeállításunkban különbözőféle női dzsekiket javaslunk, melyek a hűvösebb és melegebb napokon is jól jönnek. Sokoldalúságának és időtlenségének köszönhetően a nő párka kerül piedesztálra az áttekintésünkben. Olvasásra fel!

Párka – a különleges feladatokhoz

Tudtad, hogy ennek a kabátnak a története a II. világháborúig nyúlik vissza? Az amerikai katonáknak tervezték, akik a hadszíntéren teljesítették kötelességüket. Az volt a feladata, hogy jól védjen a széllel és esővel szemben, jellegzetes része pedig a deréköv és a térdig lenyúló hossza volt, hátulján észrevehetően hosszabb résszel. A tipikus katonapárkák khaki színűek voltak, amely elősegítette az árkokban való elrejtőzést. A párka a sokoldalúságának köszönhetően a mindennapi divat része lett, ráadásul a női szettekben is felfedezhető. Időközben kisebb modernizáláson esett át, lerövidítették a combközépig, kissé szűkítették és néhány díszítőelemet is kapott. Az alábbiakban a javaslataink a közelgő szezonra.

Khaki női párka

Az ilyen színű párka, melyet díszes gombok, hímzések és minták gazdagítanak, kétségtelenül klasszikusnak számít. Ez a modell csodásan néz ki a semi-formal (pl. kockasarkú bokacipő, fekete csőnadrág és blúz) és casual ruhák társaságában. Mi olyan szettet szerettünk volna összeállítani, mely elüt a többitől, ezért a párkát tornacipővel vettük fel és hozzá virágmintás midi szoknyát választottunk – igazi áttörés!

Türkisz színű női párka

Ez a modell a báját kétségtelenül a feltűnő, vidám színének köszönheti – pont olyan, ami illik a tavaszi életérzéshez! Vegyél fel hozzá világos farmert, rózsaszín tornacipőt és indulj a tavasz első hírnökeit felfedező sétára.

Párka mintával

Szereted a mintás darabokat? Esetleg tavasszal valami olyasmit szeretnél felvenni, amit korábban még soha? Akkor ez a párka biztosan tetszeni fog. A pasztellkék árnyalatot lágy, zöld színű világmotívumok teszik különlegessé, így tökéletes választás lesz. A bemutatott női párka tökéletesen beleillik a tavaszi, fiatalos hangulathoz.

Pöttös, piros párka

Tavasszal végre lazábban, fesztelenebbül lehet felöltözni, s egyben szakíthatunk a jól ismert sémákkal. A piros, pöttyös párká nak köszönhetően szettünk vidám és bohókás jelleget ölt. A dzseki vízhatlan poliészterből készült, ezért bátran vedd fel, mikor lóg az eső lába. Jól mutat tornacipővel, különféle sportcipőkkel, valamint gumicsizmával!

Mélykék párka nagy gombokkal

A bemutatott mélykék női párka rászolgál a figyelmünkre többek között divatos oversize szabásával és stílusos, nagy gomb jaival. Gumicsizmát húztunk fel hozzá, így kényelmes és praktikus kültéri szettet kaptunk, mely tökéletes a kaszálatlan fűben való reggeli sétához, falusi kiruccanáshoz és sok más alkalommal.

Még mit érdemes felvenni idén tavasszal?

A divatmagazinok oldalain felfigyelhettünk már arra, hogy (mint minden évben) divatos lesz a farmer. A farmerkabátok klasszikus szabásvonalain kívül divatosak lesznek azok a modellek is, amelyek nem tartoznak azok közé a tipikus női ruhák közé, melyek kiemelik az alakot. Helyettük azok a dzsekik lépnek színre, amelyek a férfiruhákra emlékeztetnek laza szabásukkal, réginek tűnnek és sötét színűek. Divatosak lesznek még a fémesen csillogó dzsekik, a baseball dzsekik és a medencénkig érő rövid dzsekik, melyek alja összehúzott.

Oversize famerdzseki

A tavaszi szettekben évek óta a farmerdzsekik uralkodnak, s csupán szabásuk változik. Bemutatjuk tehát azt az új modellt, mely meghódította női vásárlóink szívét – farmerkabát, mely kissé a női párkára emlékeztet. Mindezt a kissé hosszabb és lazább szabásának, és vastagabb övének köszönheti, amely tökéletesen kiemeli a derekat. A dzseki régebbi modellek mintáját követi, ezért divatos, világos foltokat kapott.

Fémes csillogás

Ebben a dzsekiben biztos kitűnsz a tömegből. Ne feledd azonban, hogy ez az öltözék nagyon feltűnő darabja, ezért csak megfelelő alkalomra vedd fel. Világos farmerrel tökéletesen néz ki, de bátran húzz fel hozzá fekete gumicsizmát vagy akár tűsarkút!

Rövid női trench

Ha elegáns és egyben nagyon univerzális modellt keresel, akkor olyasmit ajánlunk, ami a dzsekit és a kabátot ötvözi. Ez a rövid trench jól passzol a farmerhez és a tornacipőhöz, de akár a ceruzaszoknyához és a magassarkúhoz is. Fehér kendőt választottunk hozzá, melyet stílusosan, a nyaknál lehet megkötni paradox módon; ez az apró kiegészítő igazán sikkessé teszi a szettedet.

Divatosan összehúzható dzseki

Az ilyen típusú modellek kihangsúlyozzák a magas derekú nadrágokat és szoknyákat. Illik a casual és elegáns ruházathoz, ezért kifejezetten érdemes beszerezni a szekrényünkbe egy ilyen sokoldalú tavaszi dzsekit. Ha fiatalosan szeretnél kinézni, válassz egy világos garbót, boyfriend típusú nadrágot és egy pár „ugly shoe” lábbelit.

A bonprix szerkesztősége