kabát kabát

Minden, amit a dzsekikről & kabátokról tudni kell

A legszebb ősszel és télen? Végre újra viselhetjük a dzsekiket és akabátokat. A legújabb trendek, kinek áll jól és hogyan lehetőket a legjobban kombinálni.

kabát kabát kabát

A gyapjúkabát

Térdig- vagy a lábszár közepéig érő: a gyapjúkabát egy nagyon sokoldalú klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból. Keskeny szabásvonallal, nyitottan viselve nagyon elegáns, düftin kabátként,hosszúkás gombokkal sportos fazonú és egy O-formájú „Egg-Shape“kabát az utcák sztárja. Ezen a télen közkedvelt: túlméretezett maxi kabát lezser fürdőköpeny stílusban, megkötős övvel, extra hosszú ujjakkal és hatalmas hajtókás gallérral.


Hogyan lehet kombinálni?

A farmertől és sportcipőtől kezdve a miniszoknyán és a csizmán át a Culotte nadrágig minden megengedett. Very sixty: A-szabásvonalúkabát etui ruhával és térd feletti csizmával (szinten nagy trend ezen a télen!). A kabát a legjobb esetben a szoknya- vagy a ruhaszegélye alatt végződik. Az „Egg-Shape“ kabátok keskeny szabásvonalúnadrággal a legmutatósabbak.

Kinek áll jól?

Valójában mindenkinek. Fontos: minél magasabb, annál hosszabb lehet a kabát. Az alacsonyabb hölgyek inkább egy rövidebb kabátotválasszanak, mivel egy szárközépig érő fazonban, gyorsan „elmerülnek“.

Teltebb hölgyek: Egy túl szorosra kötött öv a nagy melleket mégnagyobbá varázsolja és előnytelenül kihangsúlyozza a hasrészt. Ezenkívüla szövet az öv alatt és felett szintén teltebb alakot nyújt. Előnyösebb: nyitottan viselt rövid kabát, lefelé enyhén bővülő A-fazonban, vékony V-gallérral, ami hosszítja az alakot.

Vékony hölgyek: gyapjúkabát egy megkötős övvel szép derekat varázsol és kiegyensúlyozott arányokat teremt. Ideális a homokóra alakú hölgyeknek, akik a már amúgy is vékony derekukat szeretnék kiemelni. Az „Egg-Shape“ kabát szintén jó választás az androgén alakú nők számára is.

parka kabát parka kabát parka kabát

A parka kabát

Egy kabát bármilyen időjáráshoz! Jellemzői: bélés, levehető kapucni,nagy zsebfedős zsebek, zsinórbehúzó, visszafogott színek, mint olivazöld és sötétkék, bő vonalvezetés. Parka kabátokat lehet kapni átmenetikabátként vagy meleg téli kabátként, rövid vagy lábszár közép hosszban,hímzéssel és (mű)szőrmével. Vagy nagyon egyszerűben is.


Kinek áll jól?

Mindenkinek! Ez a divatos, sokoldalú tehetség a zsinórbehúzó általkimeli illetve derekat varázsol. Vékony felsőtestje és szélesebbcsípője van? Akkor több lehet a játék, különleges gallér, mellzsebek és kapucni formájában. Nagyobb mellek esetén pontosanfordítva megy a dolog.

ballonkabát ballonkabát ballonkabát

A ballonkabát

Eredetileg Thomas Burberry a brit hadsereg számára tervezte és a „Casablanca“ filmben Humphrey Bogart által világhírűvé vált. A ballonkabátma a stílust és az eleganciát jelképezi - akár bézs, szürke vagy fekete színben, vagy akár mint ezen az őszön és télen, világos rózsaszínben és szeder színben.


Kinek áll jól?

A vékony anyagnak köszönhetően a ballonkabát nem kövérít, ezáltalminden egyes hölgynek hízeleg. Az alaktól függően bizonyos modelleket kell választani: Vékony felsőtest kiegyensúlyozása: nagy gallérral és vállpántokkal lehetséges.Szélesebb felsőtest helyzetében inkább mondjon le az ilyen részletekről.A derék kihangsúlyozása: az övnek köszönhetően gyorsan megy. Ügyeljenarra, hogy az öv ne vágjon be vagy ne emelje ki a hasat előnytelenül.A csípő keskenyebbre való varázslása: ferdén bedolgozott zsebekkel ésegysoros gombolású kabátokkal tökéletesen sikerül.

Hogyan lehet kombinálni? Lezserül csíkos felsőrésszel és kopott farmerrelvagy elegánsan etui ruhával illetve egy kosztümmel.

dzsekik és kabátok dzsekik és kabátok dzsekik és kabátok

Pehelytoll kabátok & steppelt dzsekik

Ennek a téli divatnak az egyértelmű előnye: melegen tart és kedvetteremt szánkózáshoz és karácsonyi vásárok látogatásához, anélkül,hogy fagyoskodnánk. A gyapjúkabáthoz hasonlóan a pehelytoll és steppelt-divatnagyon hosszútól a rövidig terjed.


Kinek áll jól?

Különösen a vékony nőknek, mivel a pehelytoll kabátok mindig kicsitkövérítenek. Itt is fontos: minél magasabb, annál hosszabb lehet a kabát. A nőies alakot rövid szabásvonalú, karcsúsított steppelt dzsekikkel lehet kiemelni.


Hogyan lehet kombinálni?

Keskeny szabásvonalú ruhával és széles övvel, hogy a híres Michelin-emberke hatást elkerüljük. Rövid steppelt dzsekivel egy lefelé enyhén bővülő, A-szabásvonalú szoknya nagyon mutatós.

cape cape cape

Cape

A kellemesen puha gyapjúköpenyek a klasszikus őszi kabátok divatos alternatívája. Gucci, Prada és Chloé szintén így gondolták - és aköpenyt a kifutó csillagává tették.


Kinek áll jól?

Mint az „Egg-Shape” kabát, ez is különösen a magas, karcsú nőknek. Bárelrejti a kis zsírpárnákat a hason és a csípőn, mégis gyorsan teltebbéváltoztathatja az alakot.


Hogyan lehet kombinálni?

Keskeny szabásvonlú alap ruhadarabokhoz, mint ceruzaszoknya vagycsőfarmer. A cape már maga elég nyilatkozatos ruhadarab, így a maradéköltözék nyugodtan visszafogottabb lehet. Egy meleg, fonott mintáskötött pulóver egy ujjatlan cape alatt melegen tart. Aki inkábbelegánsabban szereti, az csizmát és rövid gyapjúruhát visel hozzá.

A legfontosabb styling-tippek egy pillantásra:

  • Az alacsony és teltebb hölgyeknek a rövidebb vonalvezetések, a magas hölgyeknek a hosszú áll jól. Ha Ön alacsony, és mégis hosszúkabátot szeretne viselni, válasszon keskeny szabásvonalú kabátokat.
  • Minél egyszerűbb egy kabát vagy egy dzseki, annál feltűnőbbek lehetnek a kiegészítők.
  • A-szabásvonalú kabát minden nőnek jól áll, mivel elrejti a csípő,a has és a fenék részén lévő kis párnácskákat és szép derekat kölcsönöz.Ugyanez vonatkozik a hosszanti varrásonalakra, melyek nyújtják a testet és így karcsúbb alakot kölcsönöznek.
  • Hosszú vagy lefelé bővülő szoknyához rövid kabátot vagy dzsekit kombináljon.
  • Kis melleknél: kabátot vagy dzsekit nagy gallérral, kapucnival, vállpántokkal vagy mellzsebekkel válasszon
  • Nagy melleknél: visszafogott kabátok kapucni és mellzseb nélkül ideálisak.Keskeny V-gallér, középrészen futó cipzár vagy gomboláspánt előnyös, mert a felsőtest hosszabbnak hat.
  • A kabátoknak és a dzsekiknek könnyen zárhatónak kell lenniük és nem szabad, hogy szorítsanak.

Színek, minták, anyagok

Kockás-minta: nagyon brit

Győztes a kocka! Akár elegáns, akár punk kockás minta: az új kabátokés dzsekik szeretik a kicsi- és nagy kockákat. Téliesnek hat a kellemesen puha gyapjú és a sötét színárnyalatok, mint tengerkék, szeder vagy keki párosítása, ami a maradék öltözéktől kiemelkedik.Kicki kockák: kicsi, átlósan futó kockák sötét alapon hosszítják az alakot.

Műszőrme kabátok: Cowgirl-ek fazonja

A nyár ethno-trendje (ruhák, velúrbőr, rojtok) most téli értelmezéstkap. Báránybőr utánzatból készült kabátok, Teddy-szőrme mellények,gyapjú sapkák, cowboy csizmák, hímzett farmeringek, kordnadrág és szegecses díszítések.

Színek: elpirulhat nyugodtan!

A téli divat visszafogott színekkel lesz klasszikus, mint például tengerkék,keki, tevebarna, currysárga vagy szürke. De a szeder színek, világos rózsaszín és gyapjúfehér kabátok is jól illenek az archoz. Tipp: viseljen halvány színeket a stílus magszakításaként - például rózsaszín gyapjúkabáthozkombináljon használt farmert vagy babakék ballonkabáthoz fekete motoros csizmát. Így a pasztell színek felnőtt frissítést kapnak.