Két kortalan minta,
amely sosem megy ki a divatból

2020-03-06

A divat minden szezonban elhozza nekünk a legújabb kincseit, melyek attól függően, hogy elnyerik-e a trendsetterek tetszését, sokáig elérhetők lesznek a butikok polcain, vagy átadják a helyüket az újdonságoknak. Vannak azonban olyan szabások és minták, melyek ellenállnak a trendek változásainak és régóta társai a hölgyek elegáns vagy hétköznapi szettjeinek. Ezek között kiemelt helyet foglal el a skót kocka és a pepita. Ebben az útmutatóban bemutatunk néhány összeállítást ezekkel a sokoldalú mintákkal – bátran felvehetők akár most, akár néhány év múlva!

Skót kocka – kultikus minta

A skót kocka a tartánt (ebből készül a skót férfiak hagyományos szoknyája, a kilt) díszítő mintaformák általános összefoglaló neve. Érdekesség, hogy minden klán saját meghatározott kockafajtát hord, ezért aztán tényleg nagy a variációk száma). Az egymást keresztező, különböző szélességű és színű csíkok variációjának eredményeképpen számtalan minta létezik, mely kétségtelenül eredeti hatást nyújt. Ezt a szép skót mintát választották a hétköznapi szettek alapjául, melyeket nem csak Skóciában, hanem világszerte hordanak. A skót kultúra ihlette sokféle kocka időről időre felbukkan az ismert és kevésbé ismert tervezők kollekcióiban. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a minta nem csak a hölgyek, hanem az urak számára is ideális, valamint a hivatalos összeállításokban ugyanúgy helyet kaphat, mint a kötetlenebb szettekben.

Kockák street style szettekben

Apró kockás szürke szoknyácska bordó részekkel – tökéletes színösszeállítás. Bájt kölcsönöz neki a nagy masni, mely a szoknya elején van megkötve és stílusos csat díszíti. Mindehhez vastag talpú bordó bokacsizmát választottunk. Ilyen módon a vintage divat által ihletett divatos öltözékünk lesz.

Kockás kabát

Ezt az összeállítást arra a nőkre gondolva készítettük össze, akik divatos és kényelmes casual szettet szeretnének. A farmert és a fűzős bakancsot kiegészíti az oversize kockás kabát és a világos garbó, így tökéletes outdoor összeállítást kapunk, amelyet bármikor felvehetünk, ha hosszabb túrára készülünk. A bézs-gránátalma színű kocka a piros overcheck mintával örök klasszikusnak számít, mely soha nem megy ki a divatból.

Fiatalos kinézet

Ha az eleganciát a kötetlenebb stílussal szeretnéd ötvözni, akkor a laza, nagy kockás póló és a bézs magassarkú bokacipő tuti találat lesz. Hogy az összeállítás fiatalosabb összhatású legyen, válassz hozzá szaggatott csőnadrágot és chocker-féle divatos nyakláncot.

Pepita, azaz a párizsi sikk

A címet szó szerint kell érteni, mivel a pepita a divatvilágban egy párizsi tervezőnek, név szerint Coco Chanelnek köszönhetően jelent meg. A XX. század elején ez az apró, fekete-fehér minta, mely jellegzetesen összekapcsolódó kockákra emlékeztet, először a kabátokat, majd a kesztyűket, ruhákat, blézereket, sőt, harisnyákat kezdte díszíteni. Annak ellenére, hogy a pepita bemutatkozása óta több mint száz év eltelt, egy cseppet sem veszített népszerűségéből. A pepita ruhákat gyakran hordják koktélpartikon és elegáns irodai viseletként, az e jellegzetes mintájú lábbelik és táskák pedig tökéletesen illenek ahhoz a bizonyos „kis feketéhez”. Mi több, a nagyon apró pepita még a férfiingeken is megállja a helyét! Ez a gyönyörű és szokatlan minta tehát klasszikussá vált, mely minden összeállításnak finom eleganciát kölcsönöz.

Régóta tervezed, hogy veszel magadnak egy olyan stílusos együttest, amelynek köszönhetően kifinomult total lookra teszel szert? Azt ajánljuk, hogy válaszd a pepita kosztümöt, mely kissé a retró divatot idézi. A kétrészes, blézer és 7/8 hosszúságú magas derekú nadrágból álló szett elegáns és kényelmes, mintha egyenesen Párizs utcáiról érkezett volna. Az összeállításhoz bordó bokacipőt és nagy karika-fülbevalót választottunk.