Hogyan válasszunk szoknyát az alakunkhoz?
Használd az útmutatónkat!

28.02.2020

Különböző hosszúságú és szabású szoknyák? Minden formában kedvelik a nők! Biztonsággal kijelenthetjük, hogy mindegyikőnknek van legalább néhány modell a szekrényében. Miért is ne lenne, hisz a hölgyek ruhatárának e csábító darabja a szebbik nem képviselőit számos alkalomra elkíséri: az irodába, strandra, randevúra, rendezvényekre vagy családi ünnepségekre. Útmutatónkban többféle szoknyatípust is áttekintünk és tanáccsal szolgálunk, hogy melyik milyen alakhoz illik.

Rövid szoknyák
– a szett fiatalos része

Időnként kifejezetten érdemes „megmutatni a lábainkat”. A térd fölé érő szoknyák az összeállításba fiatalos szabadságérzetet, bájt és egy kis romantikát csempésznek. Nyáron mindehhez elég egy kényelmes pólót és szandált felvenni, ősszel és télen viszont jól mutatnak a meleg harisnyával és bokacipővel. Az alábbiakban néhány tanács a filigrán alkatú, valamint a kissé nagyobb méreteket viselő hölgyeknek.

Trapéz alakú szoknya

A lefelé kissé kiszélesedő rövid szoknyából és lányos, virágos felsőből álló szettet a fiatalos divat ihlette. Bájosan mutat, fiatalít és tökéletesen kiemeli a formás combokat! A trapézszoknya a legjobban azokon a hölgyeken mutat, akiknek „fordított háromszög” és „négyszög” alakjuk van.

Egyenes szabás

A kissé teltebb hölgyeknek (körte, alma vagy homokóra alkat) azt javasoljuk, hogy ne húzzanak trapézszoknyát, hanem egyenes szabású modelleket válasszanak, amely karcsúsítja az alakot. Érdemes magas derekú szoknyát venniük, amely szintén eltakarja a nagyobb hasat. A szetthez vékony, fekete harisnyát és gomb nélküli fekete kardigánt választottunk, olyan darabokat, melyek optikailag karcsúsítják az alakot.

Ceruzaszoknya

Ez az egyszerű szabású szoknya a legklasszikusabbak és legsokoldalúbbak közé tartozik. Fiatal lányoknak ugyanúgy illik, mint a középkorú hölgyeknek, és mindenekelőtt minden alakra jó! A plus size méreteket hordó hölgyeknek a térdig érő modelleket ajánljuk, mivel a tér alá érő ceruzaszoknya kissé lerövidítheti az alakot, az pedig tény, hogy a masszívabb felépítésű nők esetén minden, ami meghosszabbítja a lábakat, előnyösen hat. Az ilyen szabású szoknyák optikailag karcsúsítják a combokat, ha pedig betűrt blúzzal vagy felsővel hordják, akkor darázsderekat varázsol. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a ceruzaszoknyák „elvárják” a magas sarkú cipők viselését, ez vékony tűsarok, teli sarok vagy magas talp is lehet.

Minden hölgynek ideális

A ceruzaszoknyák csodásan néznek ki elegáns és farmer verzióban, azonban az utóbbit érdemes övvel hordani. Blúzon kívül akár garbót is felvehetünk hozzá, amelynek köszönhetően elegánsabb leszel, pont, mint egy modern üzletasszony. Mindkét szetthez szűk szárú, hosszú orrú bokacipőt választottunk, mégpedig azért, hogy az összhatás harmonikus legyen.

Hosszú, elegáns szoknya, azaz visszatérés a kezdetekhez

Több mint száz évvel ezelőtt a szüfrazsettek előretörésének és az emancipáció fellépésének köszönhetően a nők elbúcsúztak a terjedelmes és hosszú szoknyáktól és rövidebb modelleket, sőt, nadrágot kezdtek hordani, amelyek évtizedeken keresztül uralták a női divatot. A hosszú időkre árnyékba vonult hosszú szoknya azonban a 90-es években ismét visszatért a kegyekbe. Jelenleg az egyik legforróbb trendben számít, megfelelő lábbelivel pedig tökéletes szettet alkot minden évszakban. Ki kell azonban emelni, hogy a hosszú, elegáns szoknya feltűnő, sőt, a szett domináló darabja, ezért nem ajánljuk a masszívabb alkatú hölgyeknek. Számukra a midi szoknyák a tökéletesek – kissé rövidebbek, mint a maxi modellek, ezért a plus size szettekben nem szélesít túlságosan.

Tippünk

Azt ajánljuk, hogy a közepes és alacsony hölgyek a hosszú szoknyát magas sarkú vagy magas talpú cipőkkel vegyék fel.

Midi és maxi szoknya

A lenge maxi szoknya meleg, bézs színben, fantáziadús mozaikkal feldobva tökéletes lehet az apróbb hölgyeknek. A körte, alma vagy homokóra alkatú hölgyeknek aszimmetrikus midi szoknyával készültünk. Olyan modellt választottunk, mely sima és sötét színárnyalatú, mert a feltűnő minták (a vékony, hosszúkás öveket és apróbb pöttyöket kivéve) nem válnak előnyére a masszív testalkatnak.