Hat nem magától értetődő ötlet az otthoni időtöltéshez

2020-04-03

A divat szerelmeseinek összeállítottunk egy listát azokról a tevékenységekről, amelyekkel talán már régóta szemeztek, de sosem volt idejük, hogy hozzáfogjanak. Olvasd el a tanácsainkat és tekintsd meg, milyen ötleteink vannak a kreatív és egyben eredményes időtöltésre, anélkül, hogy el kellene hagyod a lakást. Nem lesz hiány abból, amit a szíved csücske, azaz a divatvilág érdekességeiből és inspirációiból!

1. Rakj rendet a szekrényedben és hagyd, hogy a ruháid újra életre keljenek

Itt olyan alapos rendrakásra gondolunk, amely teljesen felforgatja a gardróbszekrényed tartalmát! Ha vannak olyan dobozaid, melyekben évek óta nem használt ruhákat tárolsz – azokat is érdemes lesz átnézni. Az összes otthoni ruhád alapos kiválogatásának számos előnye van, s itt nem csak a szekrényedbeli rendre és több férőhelyre gondolunk. A jó állapotú, nem használt ruhák, amelyeket már biztosan nem fogsz hordani, esetleg jól jöhetnek a rászorulóknak. Elegendő becsomagolni ezeket és máris el lehet küldeni karitatív non-profit szervezeteknek adományként. A városok és kisebb települések utcáin néhol megtalálhatók használtruha-gyűjtőpontok, amelyeknél be lehet tenni/le lehet adni a rászorulóknak szánt ruhákat. Önzetlen gesztus, mely másoknak örömet okozhat!

2. Divatos átalakulás

Rendrakás közben előfordulhat, hogy sok olyan ruhára bukkansz, amelyeket már egy ideje nem hordasz, de most ismét divatosak lettek! Lehet, hogy egyes darabokat csak ki kell alaposan szellőztetni, vagy méretre igazítani (természetesen akkor, ha van otthon varrógéped és tudod használni) – és voilà! Néhány ruha talán kiválóan felvehető legújabb kollekciónk darabjaival, melyekben fellelhetők régebbi korok divatját mintázó modellek is. A bájos pöttyös ruhák, a midi szoknyák, virágminta, fodrok – mindezek dobpergés mellett visszatértek az évek múltával a kegyeinkbe.

3. Ruháid másik arca

A szekrényed rendbetevése jó alkalom arra is, hogy megfigyeld azt, hogy a ruháidat akár számtalan más módon is lehet hordani, mint ahogy eddig viselted őket. Ezzel felébresztheted magadban a stylistot és a kreativitást. Nézd meg alaposan a ruháidat, majd az általuk képviselt stílus szerint csoportosítsd azokat. Aztán véletlenszerűen párosítsd az egyes ruhadarabokat, így kifejezetten egyedi szettek juthatnak eszedbe. Ne félj ezeket egymással felvenni, összekeverni és persze kísérletezni! Garantáljuk, hogy megdöbbentően jó eredményt és hatást érsz el.

4. A mozgás egészség, azaz az otthoni edzés

Arról, hogy a testmozgás megerősíti a fizikai állapotunkat és jobb közérzetet eredményez, talán nem szükséges külön értekezni. Az edzéstervet alakítsd ki az egészségi állapotodnak és kondíciódnak megfelelően, szerezd be a megfelelő sportruházatot és már el is kezdheted, lehetőleg még ma! A hölgyeknek mindenekelőtt figyelmet kell fordítaniuk a kényelmes sportmelltartóra, hiszen ez a fehérnemű nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kényelmesnek, és akadálymentesnek érezhesd a gyakorlatokat. Szintén fontos a lábbeli – feltétlenül vastagabb talpút válassz, amely stabilitást biztosít a testednek és védi a lábfejet edzés közben, különösen a lábat igénybe vevő gyakorlatoknál.

5. Hozd be az elmaradásodat az olvasásban

Keresd elő azoknak a könyveknek a listáját, amiket már régóta el szeretnél olvasni és vedd őket sorra. Mi természetesen divat témában ajánlunk címeket. Az összes ajánlott könyv, noha ugyanabban a témában íródott, valójában a divat számtalan aspektusát érinti.

Henry Gidel: Coco Chanel

A divat története a 20. században

Ines de la Fressange, Sophie Gaíchet: Párizsi sikk – Szórakoztató stíluskalauz a francia divat nagyasszonyától

6. Mozimaraton otthon

A film- és sorozatnézés az egyik legnépszerűbb módja az otthoni időtöltésnek. Íme filmes javaslataink – természetesen divat témában.

Az ördög Pradát visel

– ha valaki még nem látta ezt a kultikussá vált filmet, akkor mindenképpen érdemes megnéznie és nem csak a divatvilágba belecsöppenő fiatal újságírónő érdekes története miatt, hanem elsősorban Mery Streep kiváló szerepe figyelemreméltó.

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel

– Diana Vreeland karrierjének elbeszélése. Diana éveken keresztül divatszerkesztő volt olyan magazinoknál, mint a Harpes Bazaar vagy a Vogue. A film bemutatja, hogy a kulisszák mögött hogyan néz ki a divatiparban dolgozók, azaz modellek, fotográfusok és stylistok élete.

Álom luxuskivitelben

– moziklasszikus a 60-as évekből. Annak ellenére, hogy nem a divattémákat veszi górcső alá, feltétlenül érdemes megnézni a gyönyörű Audrey Hepburn, meg persze az ízléses stílusa miatt, melyért retró divat ikonjának is tartják. Érdemes megemlíteni, hogy az Audrey inspirálta ruhákat megtalálhatod kínálatunkban – velúr ruházat, divatos szivarnadrág, harangszoknya és sok más a bonprix-nél!

A bonprix szerkesztősége