Culotte
– mivel hordjuk, hogy jól nézzünk ki

21.02.2020

A culotte, mely nadrágszoknyakánt is ismert, győzelemmel vette be a nagyvárosok utcáit és a világhíres tervezők bemutatóit. Cseppet sem hétköznapi, a tekinteteket magára vonzó darab, azonban nem árt tudni, mivel vegyük fel, hogy ne kövessünk el stílusbeli faux-pas-t. Útmutatónkban megosztunk néhány tanácsot, melynek köszönhetően csodás és az alakodhoz illő összeállítást kaphatsz.

Culotte
– tanácsok közepes magasságú hölgyeknek

Bevezetésként ki kell jelenteni, hogy a nagyon széles szárú, vádli közepéig érő nadrágok nem illenek mindenhez. Annyira „terebélyesek”, hogy el fogják uralni az egész összeállítást, így e köré kell a figyelmet összpontosítani a szett összeállításakor. Számos hölgy még a vásárlás előtt elgondolkozik azon, hogy milyen alakhoz illik legjobban a culotte. Nos, csodálatosan néznek ki benne a magas hölgyek, azonban amennyiben kissé alacsonyabb vagy közepes növésű vagy, akkor elegendő, ha magas tűsarkút húzol, amely kiegyensúlyozza a széles szárakat és egyben megnyújtja az alakot. Ügyeljünk arra, hogy a felső rövid és alakhoz simuló legyen, blúz vagy póló esetén pedig tűrjük be azt a nadrágba. Arról van tehát szó, hogy kiemeljük a derekat és e módon meghosszabbítsuk a lábakat. Nem javasoljuk semmiképp a tunikákat és a túlméretezett, térdig érő kardigánokat. A kifejezetten hivatalos alkalmakon a culotte nadrágot blúzzal, rövid blézerrel és magassarkúval párosítsuk. Lentebb bemutatjuk a culotte nadrágot elegáns szettekben a tavaszra és nyárra.

Tavaszi elegancia

Az elegáns, megköthető nadrágszoknya és a masnis szatén blúz tökéletes viselet az irodába, sőt, nem csak oda! A szettből nem hiányozhat a szintén menő vékony tűsarkú sem, így tökéletesen megkomponált egységet kapunk és egyben az aktuális trendeket is követjük. S mindez türkisz-világoskék-sötétkék árnyalatban, amely idén tavasszal dominálja a butikok kirakatait.

Nyári sikk

Nyáron a culotte nadrág a legjobban a boka körül pántos, magas sarkú szandállal mutat, bár el lehet gondolkodni az ultramodern magassarkú papucsokon is. Mindehhez elegáns, hasnál megköthető blúzt választottunk. A nálunk kínált culotte nadrágot csillogó csík és állatos minta dobja fel – olyan elemek, melynek köszönhetően cseppet sem lesz sablonos a kinézeted.

Culotte nadrág
– kötetlen összeállítás a hétköznapokra

E jellegzetes nadrágok laza szabásuknak köszönhetően kifejezetten kényelmesek. A lehető legjobb választásnak tűnnek tehát a nyári kirándulásokra vagy tavaszi vidéki kikapcsolódásra. Természetesen ilyen esetekben a magassarkú cipők nem jöhetnek szóba, de mégis mit vegyünk fel, ami kényelmes és nem rövidíti le az alakunkat, ha a vádli közepéig érő culotte-tal vesszük fel? Azt ajánljuk, hogy válassz magasabb talpú sportcipőt vagy világos színű szandált (ideális például a világos bézs, ekrü, nude, púderrózsaszín). A világos lábbelik optikailag meghosszabbítják a lábat

Csak lazán

Az üvegzöld és a fehér tökéletes színpárosítás. A testhez simuló ujjatlan póló helyett laza, stílusos feliratokkal ellátott rövid ujjú pólót is fel lehet venni. A vastag talpú fehér sportcipő hangsúlyos „futófelülete” maximális kényelmet biztosít és stílusos kiegészítése a szettnek. Hűvös napokon vegyél fel hozzá farmerdzsekit. Tökéletes választás a nyári chilloutra!

Nyaralásra tökéletes

A bézs, szellős culotte és az ujjatlan felső olyan darabok, melyekre szinte mindig számíthatsz a meleg, nyári kirándulások alatt. Nem lehet körbenézni kényelmes szandál nélkül, amely biztosítja a talpnak a megfelelő szellőzést. Mi csillogó, megkötős, fehér talpú szandált választottunk, amely illik a nadrághoz és felsőhöz.

Hogyan hordjuk a culotte-t télen?

Az év leghidegebb időszakában a culotte a legjobban olyan kabáttal mutat, mely legalább olyan hosszú, mint maga a nadrág. Ennek köszönhetően esztétikusan megkomponált egészet kapunk. A lábbelit tekintve azt ajánljuk, hogy válassz szűk szárú csizmát vagy magas sarkú bokacsizmát. Lehetőleg ne vegyél fel a culotte nadrághoz széles szárú lábbelit, ugyanis akkor túl masszív aljú összeállítást kapnál, melynek eredményeképpen az alak túl zömöknek tűnne.

Tipp

Ha közepes vagy alacsony növésű vagy, akkor ügyelj arra, hogy a bokacsizma, a culotte nadrág és a harisnya egyforma színű legyen. Ezzel optikailag meghosszabbítod a lábakat.

Teljesen passzos lábbeli

A téli culotte-s összeállításokhoz klasszikus, mindenféle extráktól mentes lábbeliket ajánlottunk. A szűk szár és a kissé éles orr az, ami közös a kétféle ajánlott csizmában. Az összhatást fokozhatod meleg, oversize pulóverrel, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú – legjobb, ha a nadrág övénél végződik.