Mutasd meg az alakodat tökéletesen passzoló bikiniben! Amikor a hõmérõ higanyszála átlépi a harminc fokot, akkor a legtöbbünk arról álmodik, hogy a strandon vagy vízparton töltse a napot. Éppen ezért érdemes a szekrényben készenlétben tartani a tökéletesen passzoló fürdõruhát, hogy a legközelebbi adandó alkalommal már fel is vehessük. A jól megválasztott fazon garantálja a kényelmes hordást és a szabad mozgást, de ezen kívül fontos a megfelelõ szín és szabás is. De hogyan lehet rátalálni arra a bikinire, amely kiemeli az erõsségeinket és magabiztosságot kölcsönöz?

Víz

Melyik szín illik a bõröm árnyalatához?

A sötétebb bõrû hölgyek fenntartások nélkül hordhatnak világos színeket. A nyári napsugarakat idézõ sárga árnyalatok lenyûgözõ nyári kinézetet kölcsönöznek. A kissé világosabb, sápadtabb bõrszínûek jobb, ha a sötétebb színek mellett teszik le a voksukat. Számukra jól beválnak a kék árnyalatai a smaragdtól kezdve a mélykék gránát színéig. Ha szereted a tengerész stílust, akkor párosítsd a kéket pirossal és fehérrel – ezzel tökéletes tengerparti kinézetet kapsz.

Ha nõies, kerekded idomokkal rendelkezel és szeretnéd elrejteni az alakod bizonyos hiányosságait, akkor válassz egyszínû vagy nagy mintás fürdõruhákat. Azok a hölgyek, akik szeretnék kiemelni a nõies formákat, azt az apróbb, színes mintákkal tehetik. Virágmezõk vagy geometrikus formák keveredése? Naná!

Bikinis lányok

Kiss mell & keskeny csípõ

Az ún. fiús alakú hölgyek olyan szabást válasszanak, amelyek optikailag kiemelik a kerekebb formáikat. Ennek tökéletes eszközei a fodrok és a különbözõ behúzások. A kis mellek növeléséhez érdemes push up típusú bikinit választani. A betétek formát adnak a melleknek és akár két mérettel is megnövelhetik azokat! A keskeny csípõt pedig élénk színekkel hangsúlyozd ki. Itt minden minta és szín használata megengedett!

Bikini
Bikini
Pálmák

Kidomborodó has

Ebben az esetben tökéletesen beválnak az ’50-es évek fazonjai. A magas derék segít optikailag karcsúsítani és laposnak tûnteti fel a hasat. Ezen túl a hatást növelheted a bikini alján egy világos színû szalaggal. A mély dekoltázs kiemeli a gyönyörû melleket és homokóra alak hatását kelti optikailag.

Lányok a medencében

Nõiesen, nagy mellekkel

Minden dús keblekkel megáldott nõ elismeri, hogy a melltartó kiválasztásakor a legfontosabb a stabil rögzítés, amely megtartja a melleket, de nem nyomja azokat össze és több órás használat során is kényelmet biztosít. A széles vállpántoknak stabilan kell a testhez simulniuk és erõsen tartaniuk a melleket a vízben ugyanúgy, mint a napozás alatt vagy a homokban a labdajátékok közben. A fentebbiek miatt érdemes elkerülni a vállpánt nélküli fazonokat és kiemelt figyelmet szentelni a megfelelõ méret kiválasztásának.

Bikini
Bikini

Keskeny derék & széles csípõ

A kétrészes fürdõruha megkérdõjelezhetetlenül minden körte alakú nõ ruhatárának kötelezõ eleme. Ennél az alaknál a test felsõ részét kell kihangsúlyozni és optikailag karcsúsítani a csípõt. Éppen ezért leginkább a fodrokkal, rojtokkal, élénk színekkel és kifonomult mintákkal díszített melltartó válik be.

A széles csípõt viszont érdemes optikailag szûkebbnek feltûntetni egyszerû szabású alsórésszel. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a sötétebb, egyszínû darabokból válasszuk ezeket, hogy így elálljon a felsõrésztõl és kiegyenlítse az arányokat.

Lány a medencében

Hogyan érhetem el azt, hogy a kedvenc bikinim a lehetõ leghosszabb idõn keresztül tökéletes maradjon?

A klór, sós víz, izzadás és erõs napsütés minden anyag számára kihívást jelent. Ahhoz, hogy megõrizzük a bikini tökéletes állapotát, minden egyes fürdõruhában töltött nap után lágy mosószerek használatával ki kell azt kézzel mosni. Száradáshoz a legjobb a bikinit sötét helyen kiteregetni, hogy ne veszítse el az intenzív színét. Ne felejtsük el, hogy nem szabad meleg légmozgással szárítani, mivel az azt eredményezheti, hogy az anyaga megtöredezik és a fürdõruha eldeformálódik és kinyúlik.