A kötött útmutató

A kötöttek csodálatosak! Nem csak télen elengedhetetlen a kötött áru, hiszen mindig kényemes egy kötött kardigánba belebújni és kikapcsolódni. De stílusosan trendi változata is létezik.

nő a teraszon
fotel a lakásban
falusi tanya

Laza kötés

Puha & kényelmes

Lazán kötött és szuper kényelmes, ezek az összetevői a kedvenc kardigánnak. Rusztikus farmerhez és bakancshoz ugyanúgy illik, mint finom kidolgozású anyagokhoz, így minden divatos helyzettel megbirkózik. A tervezők minden évben élnek a végtelen lehetőségekkel, melyeket a szálak, a színek és kötésminták nyújtanak. Ezáltal a kötött ruhadarabok a divatos körülményekhez tökéletesen alkalmazkodnak és soha nem lesznek unalmasak.

Finom kötés

Divatos & kényelmes

A finom változata az irodában is meggyőző megjelenést biztosít. A ruhákat fonalakkal, flitterekkel és gyöngyökkel dobja fel, és így egy party-ra is megfelelnek. És a legjobb az egészben, hogy a kényelem sem marad el.

Kötés fajták

széles szegély

Plattírozott bordás kötés

szegély

Bordás kötés

szegély angol

Gyöngyhurkos kötés

sima vászonkötés

Lapos kötés

fonat

Fonott kötés

széles fonat

Plattírozott fonott kötés

rízskötés

Rizsszemes kötés

Jacquard  sima vászonkötés

Finom Jacquard kötés

Feltétlenül olvassa el a kezelési útmutatót

Hogy sokáig öröme legyen a kedvenc kötött darabjában, feltétlenül tartsa be a kezelési utasításokat. Itt megtalálja a megfelelő mosáshoz szükséges információkat.

Tárolja mindig fektetve a kötött ruhadarabjait

Kötött ruhákat mindig fektetve kell tárolni. Egy vállfán a súlya által minden része széthúzódik, és ki szereti a túl hosszú ujjakat vagy a ferde szegélyeket?!?

Mosásnál nem lehet elég óvatosnak lenni

Fordítsa ki mosás előtt a kötött ruhát, így a legfontosabb oldala nem lesz olyan erősen igénybe véve. Mosáshoz mindig folyékony vagy finom gyapjú mosószert használjon, így nem maradnak csúnya mosószer maradványok a ruhán. A gyapjúnál soha ne használjon öblítőt, mert a gyapjú gyorsan elveszti rugalmasságát.

Szárításnál is figyelembe kell venni pár dolgot

Kötött darabokat semmilyen körülmények között sem szabad kicsavarni. A felesleges vizet csak ki kell nyomkodni belőle. Ezután a kötött ruhát két törölköző közé kell helyezni, összetekerni és enyhén megnyomkodni. Ezt követően fektetve kell szárítani és előtte finoman formába húzni. Kerülje a közvetlen napfényt, különben a színek kifakulhatnak.

Vasalás nem szükséges

A jó dolog a kötött darabokban, hogy általában nem gyűrődnek erősen. A természetes gyapjú nagy rugalmassága által egyfajta ránc- és gyűrődésmentességet nyújt. Amennyiben mégis csúnya ráncok keletkeznek rajta, akkor egyszerűen csak éjszakára akassza fel kintre vagy a fürdőszobába. A levegő nedvessége által a ráncok eltűnnek. Ha mégis a vasalóhoz kell nyúlnia, akkor a legalacsonyabb hőmérsékleten vasaljon (ha a vasalás engedélyezett!). Még jobb lenne, ha csak a gőz funkciót használná, és nem a vasalási funkciót.

bézs összehúzható kardigán