A 2020 tavasz/nyár szezon
– két legdivatosabb színe

14.02.2020

A PANTONE Intézet minden évben kihirdeti, hogy mely színárnyalat uralkodik a következő szezonban. Idén ez az alkonyatkori éghez hasonló, ún. klasszikus kék. Számos tervező ezt a színt használja kollekciójának túlnyomó részében, ám vannak olyanok is, akik túl klisésnek tartják, és saját színkompozíciót alkotnak. És jól teszik! Hiszen szó sincs arról, hogy mindennek egyformának kell kinéznie. A közelgő szezonban (2020 tavasz/nyár) a divatban többek között a kék különböző árnyalatai, és a már régóta ismert mustársárga uralkodik. Útmutatónkban bemutatjuk, hogy mivel érdemes párosítani az egyes színeket, hogy a nagyvilág divatbemutatói által ihletett összeállítást nyerjünk.

A kék árnyalatai
– sláger a színek között

A fentebb említett klasszikus kéket (Classic Blue) a Pantone Színintézet igazgatója, Leatrice Eiseman úgy ír le, hogy „a megbízhatóság és becsületesség színe, amelyre mindig lehet számítani”. Ez a megfigyelés tökéletesen visszaadja ennek a gyönyörű, sokoldalú színnek a természetét, hiszen tökéletesen illik úgy a hivatalos, mint a hétköznapi szettekhez. Jól néz ki a feltűnő színekkel csakúgy, mint a pasztell árnyalatokkal. Az ultramodern klasszikus kéken kívül a 2020 tavasz/nyári divatbemutatókon tiszteletét tette a halványkék, mely koptatott farmerként is ismert (olyan tervezők kollekcióiban, mint többek között Salvatore Verragamo, Carolia Herrera, Stella McCartney), a nemes lapis lazuli (lazurkő) intenzív kéksége, valaint a feltűnő királykék (többek között Mugler és Balmain bemutatóin).

Classic Blue ruha

Ez a ruha tökéletesen illik a 2020 tavasz/nyár legforróbb trendjébe, s nem csak a színe miatt. A nagy gombok és különleges fodrok olyan elemek, melyek nem hiányoznak a divatlapokból, és természetesen a butikokból.

Kékség fehér társaságban

A fehér és a világoskék kifejezetten kifinomult párosítás. Mi épp ilyen színű blézert javasolunk, amelynek a vékony övek külön bájt kölcsönöznek. Érdemes megjegyezni, hogy a tengerészminta a közelgő tavasz és nyár egyik legforróbb slágere.

A Baby Blue bája

A kéknek e lágy árnyalata nem véletlenül kapta a Baby Blue nevet – a szín gyakran feltűnik a csecsemők ruháin. Mint látható, a divat nem ismer határokat és semmi nem akadályozza, hogy átvegye a gyerekek színét és a női összeállításokban alkalmazza. Baby Blue színű felső jó ötlet lehet.

Mustársárga, sós karamell, kurkuma…

A legújabb trendek azt mutatják, hogy szinte bárhol rábukkanhatunk divatinspirációkra – akár a konyhában is. A sárga mustárszínű árnyalata már néhány szezonnal ezelőtt betört a kifutókra és elnyerte a trendsetterek tetszését. Nagyon jól néz ki total look verzióban, vagy akár kissé változatosabbá teszi a barna és fekete összeállításokat. A mustársárga, vagy az élénk sárfányszín többek között Valentino és Christopher Kane tavaszi kollekciójában mutatkozott be. Természetesen nem kell egy árnyalathoz ragaszkodni, érdemes többféle színvariációt felvenni. A mustársárga halványabb változata, a kissé megtört bézs szín, melyet sós karamellnek hívnak, jelenleg a legjobban az ökobőrből készült ruhákon mutat. Ha azonban a „mélyebb” és kifejezőbb színeket kedveled inkább, akkor válaszd a sárga és a narancssárga találkozásából létrejött divatos kurkuma színű darabokat.

A sárga élénk változata

A feltűnő sárga színt érdemes olyan árnyalatokkal párosítani, amelyek ellenpontozzák – azaz sötétek és visszafogottak. A sárga felsőt tehát szürke szoknyával mutatjuk be, noha a mélykék és fekete modellek is ugyanolyan jól mutatnak vele.

Kelet színei

Ennek a gyönyörű midi szoknyának a színei mindenkinek a kurkumával, curryvel, szójaszósszal és csípős paprikával fűszerezett keleti ételeket juttatják az eszükbe. A feltűnő színt, csakúgy, mint az előző szettben, visszafogott alapszínnel egészítettük ki, jelen esetben fehérrel.

Csokoládébarnával párosítva

A sárga árnyalatai csodálatosan néznek ki a sötét- és világosbarna tónusokkal. Éppen ezért olyan sárga ruhát ajánlunk, amely úgy néz ki, mint a kardigán és a leopárdmintás barna szoknya együttese – hisz az állatos minták még mindig divatosak!