Stratégia

Hogyan fejlesztik fenntarthatóbbá a vállalatot?

Kérdés nélkül: a világ részeként, amelynek forrásait használjuk, hogy sikeresek legyünk, felelősségünk ennek a védelme - mind nagy, mind pedig kis léptékben.

Arra törekszünk, hogy folyamatosan jobbak legyünt és az eddig elért eredményekre alapozzunk. Ez tükrözi a stratégiát is, amely a meet & exceed-et követi. A Meet & exced leírja a ma és a holnap összjátékát. Hol állunk ma és hol lehetünk holnap? Milyen célokat követünk ma és mi a logikus következő lépés? Vagy konkrétabban: mely folyamatokban rejlik potenciális vagy akár nyilvánvaló kockázat az emberekre és a környezetre, és melyik mozdulatokkal kezdjük el először a kockázatok minimálisra való csökkentését? Annak érdekében, hogy ezt módszeresen meg lehessen találni, kihasználjuk az Otto Group impACT folyamatának előnyeit: az első saját bonprix fenntarthatósági stratégiánk keretein belül azonosítjuk és rangsoroljuk a témákat, kidolgozzuk az intézkedéseket és végrehajtjuk azokat. Továbbra is az Otto-csoport jelenlegi CR célkitűzéseire összpontosítunk. Azonban kibővítjük a nézetet és kiegészítjük az új ambiciózus célokat.

Tehát számunkra ez fontos: folyamatosan tükrözzük törekvéseinket, előrehaladásunkat és cselekvéseinket az adott környezetben a kockázatok azonosítása és minimalizálása érdekében, valamint stratégiánk adaptálását, amennyiben a szükséges változtatások megkövetelik. Számos területen már előrelépés történt, és ennek alapján szeretnénk rendszeresen kidolgozni a fenntarthatósági szempontokat. Meghatároztuk a hangsúlyt: termékek, folyamatok és partnerek. Hogy hogyan akarjuk a céljainkat ezeken a területeken elérni, átlátható és egyszerű módon történik. Ezért a vállalatunk fenntarthatóságra vonatkozó minden egyes kérdésére egy világos „How we make“-el válaszolhatunk. How we make leírja, hogy hogyan tesszük fenntarthatóbbá a termékeinket, a folyamatainkat és a partnerségeinket. Mert a mai döntéseink befolyásolják a holnapunkat. Kattints át ezen oldalakon, és tapasztalja meg, hogy a bonprix-nál hogyan válik a cégünk fenntarthatóbbá!

Pontosabban, a jövőben fenntarthatóbb ruházatot akarunk gyártani a pamuton kívül, és ökológiai szabványt létrehozni a lábbeli számára. A vegyi anyagokkal való gazdálkodás során már támogatjuk a szállítók képzését, például kezelése és ártalmatlanítása során. Ezt tovább szeretnénk bővíteni.

Termékek: Céljaink

Azt szeretnénk, hogy a folyamatok és műveletek fenntarthatók legyenek. Ezt úgy érjük el, hogy fokozatosan fejlesztjük hamburgi helyszínünket „fenntartható kampuszként“, és optimalizáljuk csomagolásunkat. Termékeket szállítunk oly módon, hogy a jövőben jelentősen kevesebb forrást fogyasszanak. És úgy döntöttünk, hogy projekteket közvetlenül az ellátási láncban hajtunk végre a víz értékes erőforrásainak védelme érdekében. Az egyik a háromból pontosan most kezdődik: Víz nélküli festés az új Joint Ventura CleanDye-al.

Folyamatok: Céljaink

Mi felelősek vagyunk a termékeink gyártásáért. És nagy igényeket támasztunk partnereink, munkakörülményeik és termelési feltételeik terén. A figyelmünk kiterjed a nyersanyagok termelésétől kezdve, mint például a pamut vágásától a csomagolásig. Ez a mi holisztikus megközelítésünk, amely magában foglalja az összes társadalmi, környezeti és gazdasági szempontot. Csak partnereinkkel együtt tudjuk figyelemmel kisérni a teljes ellátási láncot és azonosítani a kockázatok helyét. És csak együtt tudjuk minimalizálni ezeket. Számunkra a partnerség a sikerünk lényeges eleme!

Partner: Céljaink

  • Az egyik beszállítónkkal együtt azt mutatjuk be, hogy egy példaértékű, fenntartható termelés hogyan néz ki, ami ökológiai, társadalmi és gazdasági szempontokat is magában foglal.
  • Az 5 legfontosabb beszállítónkkal együtt átláthatóságot teremtünk a megfelelő előláncban annak érdekében, hogy ezen alapon minimálisra csökkentsük az emberek és a környezet kockázatait.
  • Az érintett előlánc közzétételi eljárását fejlesztjük.
fel