Erőforrások

Hogyan kezelitek a természeti erőforrásokat?

Felelősséggel és tisztelettel.

Egy nagyon fontos ága a cégünknek a természeti erőforrások felelősségteljes felhasználása. Ezek közül az egyik a víz, hiszen a legtöbb textil cikkünk pamutból készül - és ennek szüksége van sok vízre. Egy másik fontos forrás számunkra a fa. Ebből a katalógusaink papírja készül.

Egy dolgozó a gyapot betakarításánál (CmiA, Nyugat-Afrika) © Paul Hahn
Van egy olyan gyapottermesztés, amely védi az erőforrásokat és az éghajlatot?

Igen: például "Cotton made in Africa" és organikus pamut.

„Cotton made in Africa“  CmiA egy olyan kezdeményezés, amit aktívan támogatunk már sok éve. A termesztéstől kezdve a betakarításon át az értékesítésig az emberek és a természet sokkal többet nyer, mint pusztán csak pamutot. Hiszen a CmiA szociálisan felelős, környezetbarát és klímabarát. Például azáltal, hogy a gazdálkodók a peszticidek használásáról képzéseken vesznek részt és a gyapot betakarítása kézzel történik, tehát gépek nélkül. A gyapot növények természetes öntözése a hagyományos pamuttal szemben több mint 2000 liter vizet takarít meg kilogrammonként.

Az organikus-pamut is egy természetes energia megtakarító, hiszen ehhez a fenntartható pamuthoz nem kell előállítani sem műtrágyát, sem peszticideket. Így nagy mennyiségű szén-dioxidot lehet megtakarítani. Egy organikus póló CO2 lábnyoma tehát sokkal kisebb, mint egy konvencionális pamutból készült póló lábnyoma.

Ebből adódóan a jövőben tovább fogjuk bővíteni a Cotton made in Africa-t és az organikus pamut előállítását.

Pamut (CmiA, Nyugat-Afrika) © Paul Hahn
Lehet a faanyag termelésénél az erőforrásokat és az éghajlatot kímélni?

Igen, és törekszünk az újrahasznosításra.

A fa is egy fontos nyersanyag a számunkra. Ezt használjuk az irodai papírhoz és a katalógusokhoz. A cégünknél a legnagyobb részben újrahasznosított papírral dolgozunk. 2020-ig el szeretnénk érni, hogy a katalógusok papírjának több mint a fele FSC® hitelesített legyen, és, hogy minél több luc, fenyő és tölgyfa tudjon növekedni.

Ezt csinálom én!

Mossa a termékeinket alacsony hőmérsékleten. Enyhén szennyeződött felső ruházat 30 fokon is tiszta lesz.

Egy érett pamut magház kinyílik (CmiA, Nyugat-Afrika) © Paul Hahn
fel