Elkötelezettség

Részt vesznek a dolgozók szociális projektekben?

Igen. 1986-tól, az alapításunk óta, a közösségi kötelezettség is fontos része a vállalati kultúránknak. Ezért támogatjuk munkatársainkat abban, hogy más embereknek segítsenek.

Uta Poser (elnök bonhelp) és a bonprix vezérigazgatói Rien Jansen és Dr. Marcus Ackermann meglátogatják a siketek iskoláját Tirupur-ban..

2001 óta a bonprix dolgozói támogatnak egy hallássérült iskolát Dél-Indiában. Jelenleg több mint 350 nagyon szegény körülményekből származó gyermek - beleértve az árvákat is -kap itt otthont és oktatásban részesül.A <a href='http://www.bonhelp.de/'>Tirupur Iskolában</a> tanulják a jelnyelvet, az olvasást, az írást és mindazt, amit a többi iskola tanít. Adományok és szponzorálás révén a jövőben is támogatni szeretnénk a gyerekeket és ezt a speciális iskolát.

Igen, a gyermek hospice Sternenbrücke: ez a ház és lakói nagyon fontosak számunkra és a Hamburgban dolgozó alkalmazottaink számára is. 2003 óta segít a Sternenbrücke a súlyosan beteg gyermekeknek, és a fiatal felnőtteknek méltó életet biztosítani életük végéig.. A Sternenbrücke az édesanyákat, édesapákat, testvéreket, nagyszülőket és barátokat is támogatja. Ebben segítünk nekik.

Hogyan jött létre az emlőrák-felismerés iránti elkötelezettség?

Mert minél hamarabb ismerik fel, annál jobb esélye van a gyógyításra - és ez életet menthet meg. Mert a mellrák több mint 70.000 új megbetegedéssel egy évben a legelterjedtebb formája a ráknak a nőknél Németországban. A Bon prix együtt a Németország e.V. -vel elindított egy olyan akciót, amely növeli az egyéni emlőrákszűrés tudatosságát. A "Pink kollekció“-val a bonprix szeretné felhívni a figyelmet a korai felismerés fontosságára. A melltartókba címkék vannak bevarrva, ami tudatosan zavarja a bőrt, és egy utasítást tartalmaz magában a mell letapogatásához. Tenor: "A mellráknak meg kell karcolnia!"

Mennyire fontos nektek a jó munka környezet?

Nagyon fontos.

Mi a bonprix-nál nagy jelentőséget tulajdonítunk a munkatársaink elégedettségéhez. Egy barátságos hangnem, egy nyitott és kellemes légkör és a csapatmunka nagyon fontos számunkra.

Sok munkavállalónk anyák és apák kis gyermekeknek. Ezért a számukra különösen rugalmas munkaidő adott. És mivel az Otto Group egyik vállalata vagyun munkatársaink széles körű képzésekben és egy átfogó egészségügyi menedzsmentben részesülnek.

Hogyan vesznek részt Hamburgban a környezetvédelemben?

Igen - például a hulladék elkerülésével, csökkentésével és újrahasznosításával

A hamburgi Haldesdorfer Strasse-n is otthon van a környezetvédelem és az éghajlatvédelem. Így megpróbáljuk elkerülni vagy csökkenteni a felesleges energiafogyasztást a munkahelyen, és a lehető legtöbb anyagot újrahasznosítani.

Evés közben is a környezetünkre gondolunk: az "éghajlati tányér“-ral, amely regionális ételeket hoz az asztalra. Az éghajlat tányér egészséges, rövid távolságokat tesz meg és energiát takarít meg.

De azt is tudjuk, hogy ennél sokkal többet is tehetünk. Ezért is tűztük ki magunk elé azt a célt, hogy a döntésekbe beépítsük a fenntarthatóság eszméjét, és végül fenntartható campusot alakítsunk ki. Ez magában foglalja például a víz és az energia kezelését, valamint a szociális és egészségügyi szempontokat.

fel